Perempuan mudah cemburu buta.

October 28, 2011
Salam..
Aku Annur dan aku adalah tempat rujukan masalah rumah tangga orang. Err...dokter cinte la aku ni op?

Humm dah tabii seorang perempuan. Kalo ade masalah ngan pakwe mesti nak share dengan kawan. Berbanding lelaki, dorang lebih suka pendam. Kadang bagus juga pendam, terutama bagi perkara yang remeh temeh. 

Apa yang aku nampak..punca pertengkaran biasanya disebabkan oleh perkara yang remeh sangat-sangat! Dan perempuan lah yang selalunya memulakannya.

Ade ke jeles bile pakwe dia minat artis pempuan?? Bagi aku, sape-sape pon yang masuk dunia glemer; jadi penyanyi indie ke record artis ke, pelakon ke pengacara ke..suma nye hanya layak untuk diminati je. Sebetulnya, untuk diminati pon tak layak je jugak diorang ni.. *baik la minat dekat ikon yang berjenis sikit macam ustaz ke pendakwah ke* 

Aku yakin bf korang pon tau nak menilai mana kaca mana permata. Takkan la nak pilih pempuan yang dah melobi diri atas pentas depan khalayak ramai, mempertontonkan kecantikan, harta berbentuk suara..dan menjamu para penonton dengan lentur tubuhnya?? Haihz.. *you, saham you lagi tinggi dari artis tu tau tak?! you jage aurat at least* Aku yakin pakwe kamu sayang banget ama kamu.. (^^,)

Biar cantik mane pon artis tu, sure bf korang tak teringin nak ambek buat jadi bini. *melainkan laki yg jenis nak kawen ikut nafsu* Sedangkan Mak Dara pon taknak bermenantukan si pemain muzik.

Aih dipendekkan cerita..kalo ikut aku..aku akan suh je mak pak korang nikahkan korang... 
Cemburu buta ni ubatnye nikah je. Once da nikah, sah-sah la ko milik aku..cemburu pon otometik berkurang sebab masing-masing rasa selamat dan tak tergugat..  Ye la. Umumnye Cemburu ni terbina bila, dalam hati kita ada rasa ragu-ragu akan kedudukan kita di hati dia.  Jadi nikah je la senang. Hoho. Nikah gantung kan??? (^^,)



Annur: perempuan tetap jugak kuat cemburu walaupon dah nikah... Kerana, perempuan mencari penghujung jalan, manakala lelaki mencari sebuah perjalanan.

15 comments:

  1. pelik-pelik betul orang yang skrang...artis pun boleh jadi bahan gaduh...haha...

    ReplyDelete
  2. betul betul, nikah je senang ^__^

    ReplyDelete
  3. yess.... CEMBURU adalah lumrah sifat seseorang gadis mahupun wanita..... ;-p

    ReplyDelete
  4. tu yang aku tak faham tu..kadang2 kalo balak dia muka cam selipor jamban pun, ada awek nak jual ubat jerawat kat bf dia tu pun boleh jadik gaduh sebab jeles...adeh..awek tu pun tak hingin muka balak kamu tu~~~

    Blog nostalgia budak Muor

    ReplyDelete
  5. cemburu tandanya sayang

    ReplyDelete
  6. stuju benor...klu xmo masalah ni masing2 kna jaga prangai

    ReplyDelete
  7. @ceritasekupang
    haha..tu la. dah berbuih mulut aku cakap jangan kapel2 ni..nikah je trus senang

    ReplyDelete
  8. @Hazman
    betul..x cemburu kaluuuu..
    kurang perempuan lah pempuan tu haha

    ReplyDelete
  9. @Along Tapa
    itulah pempuan..syg sgt kot.
    gipon skrg ni payah nk dpt pakwe..
    laki dah makin pupus..yg mcm selipar jamban pon leh kena kebas jugak huhu

    ReplyDelete
  10. @Azman Roslan
    itulah yg aku nk sampaikan ;P

    ReplyDelete
  11. @yui92
    berpengalaman je bunyik nye =D

    ReplyDelete
  12. haha..best laaa!!!..:)

    org bercinta mmg camtu la kak..cam alien sikit prangainya..(erk..means,sy pon pernah jd alien!..haha)...:p

    Saya sokong kak syuq!

    ReplyDelete
  13. @Bintun Sazali
    hehe..takpe..dulu je kan =)

    ReplyDelete
  14. yup2!..zaman dulu2!..haha...:p

    tak mo dah jd alien lagi..~

    ReplyDelete

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.