Blogger Review: Bintun Sazali

January 12, 2011
Ehem..burp kenyang..lega perut dapat makan nasik hehe..alhamdulillah..
So ini merupakan review kedua untuk harini..Jadi jangan lengah lagi, jom cekidaut dape cik Bintun Sazali ni..


Culik dari FB die..hehe.. Jangan mare.

Okeh..Mahu dikenali sebagai Bintun Sazali iaitu seorang gadis manis anak kepada Pakcik Sazali hehe.. Berasal dari Muar Johor dan sedang menuntut dalam jurusan perguruan.. Mula-mula kenal dari entri kontes yang aku join iaitu Kontes Gambar Best by Asada yang di anjurkan oleh Asada Ryutaro pada Jun 2010.. Arr ak pon join gak kontest tu..so every contestant ak terjah hehe.. Saje nak tengok gambo yang dorang submit.. Jadi dari situ lah ak tegur-tegur, follow-follow dan add blog die ke dalam Blogroll ak.. (^^,)

Blog beliau yang diberi nama :: it's aLL abOut LiFe ::  diisi dengan entri-entri nasihat dan penuh hikmah.. Ak suke.. Penah satu mase dulu di tahun 2010, aku ditimpa satu Tsunami jiwa yang amat hebat. Patah hati..Rasa down yang teramat-sangat.. Pada ketika tu, laptop dan tenet je jadi peneman.. Cuba membizikan diri dengan menulis blog..blogwalking ke blog kawan-kawan..dan chat ngan sesape je yang on9..huhu.. Pahtu aku terbaca satu entri dari blog Bintun Sazali yang sangat kena dengan situasi ak waktu tu.. Makin baca makin sayu..makin tersentuh dan mula sedar.. Yang sebenarnye cubaan yang aku alami ketika tu taklah sehebat ujian yang Allah turunkan ke atas insan-insan lain dalam dunia ni. Masalah yang aku alami taklah seteruk mana..Atau dalam erti kata lain nye, masih ada yang lebih malang di luar sana.

Sejak aritu bile ade je kelapangan, blog beliau lah antara blog-blog yang ak takkan tercicir untuk singgah. Bagaimanapun kadang-kadang bila masa tak mengizinkan, ak cuma sempat membaca latest update tanpa meninggalkan sebarang jejak tau komen.. Samelah dengan blog-blog korang jugak terutama yang ade dalam blogroll ak..Ketahuilah bahawasanya ak memang slalu mengikuti update korang. *sekiranya ade update terbaru la*

Ohh berbalik pada review kite tadi..sape yang nak kenal lebih rapat, ringan-ringan kan lah tangan tu untuk stumble blog adek ak ni.. cekidaut!


p/s: Sebolehnye nk kekal kan ukhuwah yang dah terbina dengan suma orang...untuk yang sudi...



10 comments:

  1. oo hang dah buat segmen baru ke?? bagus, heheh.. mari terjah..

    ReplyDelete
  2. salam...kak!

    huhu..terharu terharu..

    adui..takdela penuh hikmah sgt. sy membebel dan meluah je..lebih kurg cam akak je..

    but alhamdulillah if sy pernah sumbangkan penawar jiwa utk akak..

    jgn sedih2 taw..:)
    thankz a lot utk persahabatn ni!!..^^

    ReplyDelete
  3. @Azman Roslan

    hehe..kalo lptop ak oke leh ak wat lbh seyes..tp skrg ni xdpt la..

    ReplyDelete
  4. @Bintun Sazali

    same la..macih gak sbb jd kwn akk..
    kekal la hndaknye ye (^^,)

    ReplyDelete
  5. aminn!!

    InsyaAllah kakak yg comey!..:)

    ReplyDelete
  6. wah...akan ku terjah itu blog..ehehe

    ReplyDelete
  7. @Along Tapa

    tau xpe..org muor gop ni

    ReplyDelete
  8. @Sky Before Pinky

    hehe fiza..sile2 lah ye..

    ReplyDelete

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.