penawar sakit belakang-biobax

Kenali perempuan part I

6:21 PM
Salam..

Aku yakin ramai yang setuju kalo aku cakap orang pepuan ni sukar dipahami dan bersikap sukar diramal. Sungguh lah! Pasal Aku sendiri pon tak paham dengan diri aku sendiri..hummm.. Memang nipu lar kalo korang cakap korang kenal 100% makwe korang tu. Perkenalan kena bermula sejak kali pertama bertemu mata. 

Makanya, pada laki yang nak first-date tu, korang boleh study personaliti awek-to-be korang tu melalui tindak tanduk die masa dating. Bila first-date, elakkan daripada pegi restoran fast food cam McD atau PizzaHut. Sebaliknye baiklah korang gi kedai-kedai santai macam Kedai Tomyam Kak Zah ke, Kedai Laksa Kuala ke..kan. Sebab dari situ, korang leh tengok awek-to-be korang tu memilih nak duduk meja dalam kedai or meja kat luar a.k.a open air.

Meja luar:
Personaliti perempuan yang memilih untuk duduk kat meja luar (open air) merupakan perempuan yang mudah menerima teguran dan gemar manasihati juga. Berpewatakan agak kelakian dan keras, tapi memiliki hati yang mudah tersentuh. Dia juga seorang yang mudah dibawa berbincang tak kira apa jua masalah. Namun jangan cepat cemburu kerana dia mempunyai ramai teman dan kebanyakannya lelaki. Kerana dia yang bersikap terbuka  menyebabkan ramai yang senang berkawan dengannya, namun tidak bererti  bahawa dia mudah curang dalam cinta.

Dalam keluarga, dia merupakan seorang yang boleh diharapkan dan boleh mengambil alih peranan seorang abang/ketua.

Meja dalam:
Agak cerewet dan suka kemahuannya dituruti. Tidak suka menjadi pendengar tapi mahu orang lain menjadi pendengar setianya. Gemar protes dan keras kepala. Dalam percintaan, dia sangat penyayang dan cenderung untuk menyerahkan seluruh jiwanya terhadap lelaki yang dicintainya. Dia juga cenderung untuk menjadi hamba cinta kerana tahap kesetiaan yang tidak berbelah-bahagi terhadap kekasihnya. Namun disebalik kesetiaannya, dia gemar menunjuk-nunjuk dan suka apabila ada lelaki yang tertarik dengan dirinya. Dia juga seorang yang banyak menyimpan rahsia. 

Dalam keluarga dia agak manja dan periang tetapi selalu gagal menguruskan wang dengan baik dan suka boros.





p/s: cukup ni je dulu..to be continued in Part 2.

10 comments:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. adoi...tips ko ni dah lambat 4 tahun da...takpe...pasni endut aku try tengok betul tak betul...test subjek pertama, ko...boleh??hahaha


    Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor 2

    Hangit Habis dah - babila ini orang...sape babi??ko ke dia??

    Kerat Senget - Behind These Eyes

    ReplyDelete
  2. @Along Tapa

    wakaka..kalo ak ko xyah test.. da sure2 aku suke duk luo..hahaha

    ReplyDelete
  3. ooo macam tu.. kalau kedai tu takde meja luar camne lak? heheh..

    ReplyDelete
  4. cepat sambungggg...!!~
    ahahaha..

    ReplyDelete
  5. kalau fiza suka dok kat dalam..kat luar kalau tepi jalan..ish..tak berani silap hari bulan.. safety takde..

    hehe

    ReplyDelete
  6. @Azman Roslan

    itu le disarankan spare tikor lam boot kete tu..in case kan..hakhak

    ReplyDelete
  7. @Along Tapa

    eh2..same plak pendapat kite long..mmg sehati sejiwe tol la ang ngan ak wakakaka

    ReplyDelete
  8. @kembatolo™

    sabo...sabo..uhuk2, semput ni berperang ngan brodben..

    ReplyDelete
  9. @Sky Before Pinky

    baguih tu fiza.. dlm lbh slmt.. tp kalo gempa bumi, yg luo leh lari dlu wakaka

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.