TIPS: tolak cinta tanpa menyakiti hatinya

October 01, 2011
Salam..
Agak bosan kan entri yg pangkal tajuknye ade perkataan "Tips"..? Yer larr..bagi para blogger tegar macam korang-korang ni memang tak susah pon nak dapatkan tips-tips murah seperti ni. Google je, nah! 20 results keluar dalam 2 saat..kan. Salah satu nye SINI~ 4 TIPS MENOLAK CINTA or KALIMAT BIJAK MENOLAK CINTA.

Kalo korang baca, tips nye adalah untuk orang yang single..yang takmo ada komitmen dan hubungan yg serius. Tapi cemane pulak kes orang yang dah ade teman, tetapi masih lagi ada insan yg merayu cintanye? Sulit kan?

Dalam kes macam ni, kite semua sedia maklum yg si perayu cinta tu memang jenis yg determine (bertekad tinggi) atau dalam bahasa kasor nye, degil. Mugo doh tahu kite da berpunye tp nok gop try. *uish terkeluor cakap pattani lop* Hoh! Aku bukan boleh! Bila beremosi-emosi ni..mule arr kuor cakap siam. Jage-jage ah, kene istighfar banyak-banyak. Takot menurun tok nenek lak..hakhak. 

Jadi..Rase-rase korang la kan..apa teknik best yang boleh diguna pakai untuk handle kes ni tanpa meninggalkan cela di hati orang tu walopon secalit?? Haa..perlu ke sampai tahap blajo ilmu mantik?? hakhak..



Cinta yang takkan pernah aku tolak..ever.

Annur: Saje je nk dapatkan pendapat korang.. kes ni langsung xde kena mengena walopon sipi-sipi sama ada ngan syuqimori, rakan-rakan syuqimori, mahupun adik-beradik atau ipar duai syuqimori..wakaka..

8 comments:

  1. pernah rasa cinta ditolak, heheh..

    ReplyDelete
  2. Salam...trima kasih di atas tips tu sumaaaa...

    ReplyDelete
  3. hikhik...thank untuk cara tu.. ehehe.. tapi kadang2 rasa bersalah plak..hukhuk

    ReplyDelete
  4. susa jugak actually nak tolak cinta org lain..takot dia sakittt...sakit ati.hehe

    ReplyDelete
  5. @Azman Roslan

    lumrah..suma org akan merasa heh

    ReplyDelete
  6. @Sky Before Pinky

    hehe perasaan bersalah tu lah sebenarnye yg menunjukkan kite ni berjiwa manusia..hehe

    ReplyDelete
  7. @SweetSyaza

    yeh..tol2.. amat ler saketttt...ouch!

    ReplyDelete

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.