Annurs's good news - I'm pregnant!

June 24, 2012
Bangun pagi-pagi, first thing yang aku ingat, pegi bukak plastik beg Guardian beli malam tadi, amik Pregnancy Test kit bawak masuk bilik air.. huhu saspen..saspen.. Incik Asben mesti lagi saspen duk tunggu kat luar.

Kuar-kuar bilik air, aku wat sebik je, muke sedey.. hehe.. Incik Asben tanye, knape...negatif ke? hahaha..tadaa!! Double line! Alhamdulillah!  ^_^


Incik Asben trus capture pakai henfon, MMS kat Mama di kampung.. Auwww..suke nye subuh-subuh dah bagi berita gembira kat Ma.. Mama ngan Abah orang kedua la yang tahu. 

Annur wat keputusan untuk gi serah diri kat Klinik Ibu & Anak. Biarlah belum sebulan pun lagi, tak salah buat buku awal-awal. Bila dah gi klinik tu, staff Nurse bukan nye marah datang awal. malah puji lagi sebab datang awal. Nak-nak pulak die check Hb aku rendah teramat sangat..jadi die kate mujur aku datang awal, kalo tak, bahaya untuk baby dan ibu.

Ade kes yang baerlaku keguguran sebab terlalu kurang darah nye. Hb aku masa first check-up cuma 6.7 je. Low sangat! Very da! So bila dah serah diri kat klinik, sekurang-kurangnye aku tahu masalah aku. Jadi, boleh la pegi cari vitamin ke, supplement bagai nak bagi darah sampai level optimum. Mudah-mudahan anak mae dapat zat yang cukup dan membesar dengan baik sampai lah lahir nanti..mmuuaahh!

Annur: Rajin intai-intai blog mommy to be jugak.. Cari tips-tips berguna :) Dan start beli majalah parenting. Haaa..ni dia Majalah Pa&Ma edisi jun ^_^
majalah pa&ma jun 2012



2 comments:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.