penawar sakit belakang-biobax

Trimester kedua

12:52 PM
Bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah hari ini sudah genap 22 minggu kehamilan. Kalo ikut kan orang melayu kite, besenye tak cakap 22 minggu, tapi 5 bulan lebih. Senang paham.

Oke. Bawah ni facebook life events yg Annur post empat minggu lepas. Petang tu tengah rilek-rlek layan movie kat laptop, tetibe rasa macam letupan kecil dalam perut. Eh! Annur cepat-cepat panggil Ma dari dalam bilik. Ma sampai je, terus gitau kat Ma ape yg aku alami. Ma kate, tu baby dah mula gerak la tu. Ma tanye, rasa belah kiri ke kanan. Aku jawab kanan. Haa...


Mama kate lagi, kalo ikut orang tua-tua dulu, kalo mula rasa gerak sebelah kanan, itu tandanye anak lelaki. Hehehe..suke nyerr rase di hati.. (^_^) Tapi wallahua'lam la kan. Itu kepercayaan orang dulu-dulu.. Lelaki ke perempuan ke, aku suke je dua-dua. Tapi anak sulung ni, kalo ditanya, aku nak hero la kalo boleh. Mudah-mudahan boleh jadi pemimpin terbaik kepada adik-adik dan leh jadi co-pilot dalam family bila pilot keluar kawasan nanti.

Annur pikir masa akan datang je...ye larr tuntutan karier Incik Asben paling kurang 3-4 minggu terpaksa tinggalkan family, bertaruh nyawa, membanting tulang empat kerat atas pelantar minyak di luar perairan sana nun. Jadi kalo anak sulung ni lelaki, kuat sikit 'semangat' nye buat jadi teman di rumah. Itu je la... Kalo anak perempuan pun syiok jugak. Boleh jadi teman shopping, teman sehati-sejiwa. Perempuan sama perempuan kan lebih understanding. Ohh sweet je..

Annur : Hb dah naik. Alhamdulillah. (11.3 gm%)

1 comment:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. wah, tahniah, isteri saya pun dah 4 bulan lebih jugak..

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.