penawar sakit belakang-biobax

Balik Teganung wehh! 5 - 7 Disember 2014

10:18 AM

Yay! Akhirnya dapat jugak cuti untuk balik Terengganu ^_^

Lamanye tak bermalam kat kampung..rasanya hampir 3 bulan kot. Ade la balik aritu sekali, tapi tak overnight pun. Balik hari je sebab ada urusan.

mandi berendam
Pagi-pagi lagi dah bangun terus mandi berendam. Excited sangat nak pergi jumpa Wan ngan Toki. Siap-siap je mandi terus ambil kunci kereta dalam beg ibu, tunggu depan pintu..huhu~

Pemandangan sepanjang jalan Banjaran Titiwangsa
jalan jeli gerik

Udara yang sejuk dan segar memang sangat-sangat memberikan tenaga! Semangat balik kampung makin berkobar-kobar..haha boleh gitu?
puncak banjaran titiwangsa
Singgah sekejap tunaikan hajat masing-masing.. Haha..biasalah sejuk-sejuk ni, "nature call" memanggil-manggil..

Dah sampai je kampung, apa lagi...jalan-jalan la. Ohh..jalan jem sungguh cuti-cuti sekolah ni. Tapi nak jalan jugak, bawak Naufal yang dah lama tak tengok pantai. ^_^

Sebelum gi pantai, shopping dulu! Tak syiok la lepak pantai takde bekal makanan..hihi ^_^
mydin mall terengganu
Suke sangat Naufal..turun je keta, terus melompat-lompat "yay..yay!"

batu burok terengganu

pantai batu burok

Ibu bagi chance harini..mainlah sampai kotor pun..sekali-sekala jumpa pasir hahaha... Nak tergelak pun ade tengok Naufal lepas 'hawe'..hihi~ berlari tak letih-letih..

Jalan-jalan pasar minggu.

main motor
Round-round pulak dalam kampung. Aktiviti wajib tu.. Kampung kat teganu memang tak macam kampung di Perak. Sebab tanah nya rata, kampung nya memang boleh sesat kau kalo tak kenal jalan! Angin pun kuat, sedap je bila kena muka ^_^

Naufal pun suke sangat dapat jumpa sepupu-sepupu yang lebih kurang sebaya dengan dia. Sepupu lain tak sempat amik gambar.huhu. Tapi memang gedik lebih la bila jumpa geng! Siap bersembang pakai bahasa jerman lagi..sesama deme je paham gamoknye.. ^_^

Pejam celik, pejam celik dah pun Ahad. Dah nak kena balik..huu~ Macam biasalah, perjalanan balik ni tak lah se excited perjalanan masa datang haritu. Dan perjalanan pun rasa sekejap je. Kan? Pergi mana-mana pun, kalo dah menghala balik, memang rasa sekejap je kan...korang rasa camtu tak?

Singgah 2 tempat je masa perjalanan balik ni. Pertama singgah solat kat masjid Ulul Albab Jerteh, pastu singgah makan kat Jeli.
masjid ulul albab jerteh

masjid ulul albab seberang jerteh
Bagi Naufal mandi 7 kolah masjid. Masjid ni dah ke berapa belas dah..haha sejak lahir lagi kalo singgah masjid, ibu kasi mandi Naufal dengan air kolah masjid. Penawar pada degil dan pelembut hati katanya.

Sebelum masuk ke jalan bukit yang kiri kanan hutan tu, aku berenti makan kat restoran Selera Ikan Bakar Tri Putera, sekitar Bukit Bunga, Jeli untuk isi perut. Karang kalo dah mendaki bukit, memang lambat pulak nak jumpa kedai makan.

Ha tu kan, dah baju lain Naufal. Seksi auwww, nampak ketiak hahaha..
restoran ikan bakar tri putera jeli
Selamba je buat kedai orang macam rumah dia sendiri..huhuhu.. Haru sungguh anak teruna aku sorang ni.

selera ikan bakar tri putera jeli
Kedai ni makanan nye aku rasa ok je kot.. Cuma mungkin aku yang mulut tak sedap, jadi makan pun tak habis.. huhu. Mulut aku pahit sesangat 2 - 3 hari ni. (-_-)

Sesampai je rumah, Naufal terus golek atas sofa.. haha hambek kau, letih sangat la tu ^_^ Opahnye pulak, terus goreng keropok losong yang dibeli sampai limaploh hengget, kerpok keping tigaploh hengget..ha pueh hati. Stok keropok sebulan! hahaha...


Annur: Bila pulak nak buleh balik kampung lagi....

10 comments:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. Ala comelnyaa naufal tambah-3 dekat part Yeah-yeah tuu ^^, hehehe tapi memang pon kalau pergi memana , time nak balik tu rasa kejap sangat . Tak best

    Ehh dah tukar gambar dekat sidebar , Ni mesti time balik kampung hari tuu ken :P hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3...ruby..
      memang snap masa dlm kete balik kampung ritu hihihi ^_^

      Delete
    2. *clap-2 . Tekaan yg tepat . umm Akak stay mane ehh ? saje nak tahu ^^

      Delete
    3. hahaha...akk duk gerik..keje sini..

      Delete
  2. yeayyyy sangat setuju yang naufalll comelll sangatt,rasa nk cubitt jerr hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..yeke comel ni..smoga Annur x riak la ea dgn pujian korang ahaks!

      Delete
  3. comelnya naufal..biasalah perjalanan balik mesti rasa sekejap jer dah sampai umah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyda pon rasa mcm tu ey..hala balik mesti macam tak best je kan

      Delete
  4. Encemnya naufal...anak-anak akak semuanya gegurl. Akak kalau balik kg pun mesti singgah rehat kat banjaran titiwangsa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. la yeke..akak org kelantan ek

      Delete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.