penawar sakit belakang-biobax

Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan

6:00 AM
Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan | Sebenarnya khasiat lidah buaya ni bukan terhad untuk kecantikan muka je, tapi untuk kesihatan kulit seluruh badan tau. Tapi, biasalah. Disebabkan muka kita ni ada di kepala dan jadi tumpuan utama dalam interaksi harian, so memanglah kita akan lebih cenderung nak jaga muka je kan? haha. Annur pun sebelum jumpa Magic Jelly Lovera lagi pun dah selalu amalkan sapu lendir lidah buaya kat jerawat dan bekas-bekas parut. Jerawat kecut sendiri je uolls! Takyah susah-susah nak picit.

Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan
Gel aloe vera kini lebih mudah dibawa ke mana sahaja.

Bukti manfaat lidah buaya (Aloe vera)

Masa dalam pantang lepas bersalinkan budak Nufael, bidan yang mengurut aku cakap parut bedah aku 2 tahun lalu elok licin je, tak macam anak menantu dia punya parut, berketak-ketak dan hitam. Sebenarnya, takde rahsia pun. Cuma selama 3 bulan terakhir mengandung Dik Fael tu, aku duk sapu lidah buaya kat perut, sebab takut sangat kalau doktor tengok parut tu nampak tak cantik, nanti doktor decide aku kena ceasarean lagi.huhu. Tobat! Serik weh! Tak sanggup kena bedah lagi.


Sangat berkesan dalam mengurangkan kesan parut

Aku sendiri pun tak sangka sebenarnya yang efek lidah buaya ni dalam hilangkan parut, sebagus ini. Tak pepasal stretchmark pun takde jugak weh! Padahal tujuan utama aku sapu lidah buaya tu nak bagi elok parut pembedahan ceasarean tu je, bukan sebab nak elakkan stretchmarks pun. Ter "2-in-1" tanpa sengaja gittew. ahaks!


Aloe vera dalam botol?

Now, aku mengandung lagi, dah 25 minggu dah pun ni ha. Baby bump dah makin besar dan perut ni pun dah start rasa gatal-gatal dah, kesan kulit meregang dan cekang. So aku plan nak teruskan je amalan menyapu aloe vera kat perut ni macam dulu-dulu, nak elak stretchmarks. Aku kan obses pada aloe vera haha. Cuma sekarang ni aku pakai Lovera® instead of aloevera. Dia aloe vera juga tapi dalam botol gittew! Senang bawa ke mana-mana. Boleh letak dalam beg je.

Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya | khasiat lidah buaya | lovera | lovera
Ni dia. #MagicJelly Enhanced Formula by Lovera.


Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya

Tak payah dah aku susah-susah nak buat paste lidah buaya sendiri tetiap hari. Pokok lidah buaya kat rumah aku pon habis semua dah kontot-kontot belaka. Tak dan membiak kawan tu, tuan dia asyik cantas je haha. Extra bonusnya Magic Jelly keluaran Lovera ni bukan takat ada ekstrak lidah buaya je, tapi ada kandungan timun sekali. Patut la sejuk je rasa bila letak kat perut. Uuuh~nyaman.


Apa yang magic nya Magic Jelly Lovera ni?

Ntah la. Sejak aku ada #MagicJelly ni dalam beg aku, aku rasa macam aku dah makin rajin sikit. Rajin nak sapu benda ni kat muka setiap masa. haha magic kan? Pastu sejak-dua-menjak ni member kat tempat kerja selalu tersasul panggil aku Erra Fazira. ehh? hahaha. Aku syak #MagicJelly ni lah punya angkara! Jelly ni ubah muka aku jadi lawa macam Erra. Korang mesti tak caya kan? bhahaha tolong lah jangan percaya. Tiada unsur magic atau khurafat dalam #MagicJelly ni okeyh?


Antara sebab lain aku suka Magic Jelly ni, selain sebab ada ekstrak lidah buaya adalah:


#Moisturizer terbaekk so far. Kulit aku sejak mengandung ni, memang jadi kering semacam. Kulit atas batang hidung ni sentiasa mengelupas. Fobia oii nak tepek bedak! Hodoh tak hengat bila bedak bertampung kat atas hidung. Tapi lepas aku baca review kak. Linda yang guna #MagicJelly sebagai make up base, aku pun tiru la. haha. Menjadi weh! Bedak dah tak bertampung. Kelembapan kulit pun dah balanced balik. Tak ngelupas dah.

#Berkesan. Pada Naufal dan Nufael. Kesan nyamuk gigit pada betis budak dua orang ni, kalau disapu minyak angin, dia akan naik parut hitam. Tapi bila sapu Magic Jelly Lovera kat tempat nyamuk ketit tu, bintik merah yang timbul tu lebih cepat surut dan tak jadi parut hitam. Opkos la berkesan kan. Isi kandungan nye kan aloe vera.
#Glowing. Kulit aku jenis kuning langsat, yang kadang-kadang bila lighting tak berapa cantik, muka aku akan nampak sebam dan tenggelam! Tapi lepas 2 minggu aku duk sapu #MagicJelly® pasal nak rawat masalah kulit kering aku tu, asben aku cakap muka aku nampak bercahaya!! Oii~Macam iklan sabun cuci mangkuk tandas la pulak! bhahaha. Ok..ok bukan la literally bercahaya..tapi maksud dia glowing la kot. Sebab dalam gelap pun boleh nampak jelas susuk wajah aku, katanye. Ahaks!

#Wangi. Memang wangi. #MagicJelly® ni mempunyai Chamomile scented yang lembut dan menenangkan. Bila buka je penutup, terus boleh tercium bau wanginya. ekstrak Chamomile dalam #MagicJelly bukan je berfungsi sebagai pewangi semulajadi, tapi juga sebagai ejen anti-penuaan dan penghilang lingkaran gelap bawah mata (panda-eyes) tau.

#Tekstur tak berminyak. Memang lah tak berminyak sebab Magic Jelly Lovera  ni adalah sejenis gel crystal clear yang berasaskan air. Rasa macam tak apply apa-apa pun. Langsung tak melekit. Menyerap pun cepat je, nak-nak kalau dipakai lepas mandi. Lagi la cepat dia menyerap.

#Tiada additive berbahaya. Totally clean. Bebas bahan kimia terlarang, paraben, pewarna, mercury mahupun steroid. Selamat digunakan pada muka dan area sensitif contohnya seperti sekitar mata. #MagicJelly ni memang mild, so ibu tak perlu risau jika nak apply pada baby untuk merawat ruam lampin pun. Jelly ni takkan "makan" kulit baby kita.

#Recommended? Yes. Recommended indeed! Aku sarankan korang cuba produk Magic Jelly Lovera  ni sendiri dan find out another 25 benefits of MJ ni sendiri okeyh?

Magic Jelly Lovera | Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan
 Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan


Si obses lidah buaya cakap : Berkurun dah orang tahu khasiat lidah buaya ni untuk kecantikan dan kesihatan dari zaman Cleopatra lagi kot. Cuma zaman ni, gel aloe vera aku ni boleh letak dalam beg. Kau hado?!

Nak jugak?
Gi lah beli sendiri kat www.lovera.com.my bhaha 

 Magic Jelly Lovera | Magic Jelly Lovera mengandungi khasiat lidah buaya untuk kecantikan
Klik sini | Website Lovera HQ |
Cepat dan secured.

1 comment:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. Aloevera memang bagus. Auni dulu muka terbakar sebab kena minyak, memang guna aloevera je, parut pudar. Sekarang ni dah boleh letak aloevera dalam handbag ye.. best best !

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.