penawar sakit belakang-biobax

3 tips mendapatkan penjimatan ekstra berbanding orang lain di Lazada Online Revolution

5:58 AM
Lazada Online Revolution 2017 | Angka keramat 11-11 dan 12-12 ni memang menjadi igauan dan sentiasa ditunggu-tunggu oleh semua pelanggan setia Lazada. Berita baik bagi korang yang kaki shopping online! Sebab Lazada Online Revolution untuk tahun ni dah makin hampir. Macam biasa, sales gila-gila kat Lazada ni akan bermula 11-11-2017 hingga 14-12-2017. So macam mana caranya nak dapatkan penjimatan ekstra sempena Lazada Online Revolution kali ni? Ok jom kita tengok satu persatu rahsia nak dapatkan deal terbaik sepanjang tempoh sales ni.

3 tips mendapatkan penjimatan ekstra semasa Lazada Online Revolution:

1. Penuhkan bakul pesanan
Pertama, sebelum sales Lazada Online Revolution ni bermula, korang mulakan window shopping barang-barang yang dah lama menjadi wishlist korang. Masa ni, korang masukkan je semua barang yang korang plan nak beli tu ke dalam bakul pesanan. Tapi! Jangan checkout at least sehingga tarikh 11-11-2017. Masa tu korang boleh maksimumkan penjimatan dengan membandingkan harga sebelum dan selepas sales. Selain tu, bila Lazada buat sale biasanya akan ada barangan terpilih yang eligible dibayar dengan voucher diskaun. So boleh lah korang gunakan kod baucer tu.

2. Peka dengan Flash-Sale
Flash sale biasanya diaktifkan setiap 4 jam. So, sentiasa alert dan check website Lazada setiap 4 jam supaya korang tak terlepas jualan-kilat tu. Dah namanya jualan-kilat, so kalau korang terlambat sesaat je, barang yang korang nak tu akan lesap disambar orang. Jadi, korang kena bertindak pantas supaya tak berputih mata.
3. Dapatkan aplikasi Lazada di telefon bimbit
Kalau korang takde masa untuk kerap masuk ke website Lazada untuk check Flash-Sale, so cara terbaiknya, korang install je apps Lazada ke telefon korang. So korang akan dapat notification setiap kali Flash-Sale nak bermula. Selain tu, nilai baucar diskaun yang boleh korang nikmati jika membeli melalui aplikasi biasanya lebih besar berbanding menggunakan desktop. Ha tunggu apa lagi? Cepat la install apps Lazada kat telefon sekarang. Lambat, tinggal!
       

Annur dan Lazada

Sedar tak sedar dah 5 tahun dah Lazada bertapak di Malaysia ni. Teringat Annur pada pengalaman pertama, masa mula-mula membeli di Lazada. Batak sangat rasanya sebab risau dengan tahap reliability laman web Lazada. Yelah masa tu laman e-commerce tak begitu popular lagi di Malaysia ni. Benda pertama yang aku beli adalah beg penyimpanan susu perahan V-Cool warna pink. Berkenan sangat dengan beg V-Cool ni masa tu sebab dia dua tingkat tau! So boleh muat letak breastpump dan jugak botol susu.


Mudah dan selesa membuat pilihan barangan bayi secara online

Membeli-belah secara online ni dah menjadi trend di Malaysia, berbanding 5 tahun lalu. Aku sendiri pun lebih selesa membeli belah secara online terutamanya dalam memilih dan membeli barangan keperluan bayi. Korang bukan tak tahu, barang kelengkapan bayi seperti alatan nurseri, permainan dan material pembelajaran agak susah nak didapati di luar bandar. Kadang-kadang, mencari puting botol susu jenama popular macam Pigeon, Avent dan lain-lain pun, jenuh memusing satu pekan, tak berjumpa. Selain tu kalau beli secara online, ibu-ibu mengandung dan yang beranak kecil ni tak susah. Klik-klik je di rumah, dan tunggu barang sampai.


Tunggu apa lagi? Jomlah penuhkan troli!

Tengok! Aku dah start memenuhkan bakul pesanan aku dah ni haha. Korang mommies, nak tengok je ke? Nanti esok-esok bila sale Online Revolution start 11-11 nanti baru terkapai-kapai nak survey barang apa nak beli, takut terlepas pulak. Sebab dah sold out.haha


Lama dah aku aim beg ni. Berkenan benor aku sebab ianya sangat versatile dan banyak fungsi tau! Semestinya pereka beg ni ambil masa yang lama study pasal mommies lifestyle serta apa yang mommies idamkan dari sebuah beg nursing. Jom layan video review beg ni di bawah.

Annur : Aku plan nak beli beg nursing ni. Korang pulak, nak beli apa masa Lazada Online Revolution nanti? Cer share sikit kat ruang komen di bawah.

34 comments:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. Annur, ha'ah kan. sedar tak sedar dah 5 tahun lazada ni. jap ruby nak tengok apa yang ruby masa first sekali bersama lazada. hehehe. good luck akak!

    ReplyDelete
  2. terbaik lah lazada...selalu buat kejutan...hihi...ok nak usha2 barang sekarang...btw...selesa sangat shoping kat lazada...tak pernah mengecewakan setakat ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh bertuah la kaklina..Annur pernah sekali, seller lambat pos barang. Pastu bila di pos, warna pulak salah. Nasib baik Lazada support team tolong selesaikan.

      Delete
  3. 5 tahun dah ke..cepatnya masa berlalu. nak kena praktikkan tuh tips yg annur share. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat-cepat..jom kita penuhkan troli

      Delete
  4. Sekejap je kan rasanya. Lepasni kena cuci mata dulu barang apa nak beli. Kemudian Jap lagi kinah pun nak godek balik entri lama beli barang apa dengan lazada dulu. Semangat ni nak buat entri. Good luck tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck juga kat Kinah.

      Delete
  5. Terbaiklah tips ni..tak terpikir nak buat cam gitu, lepas ni bolehlah buat cam tu. Thanks tau share...yehaaa...nak bershopping lps ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..tunggu 11/11 dulu tau, baru shopping

      Delete
  6. Waaaaaa....lazada dh 5 tahun eh...save the dates boleh grab macam2..huhu...patut la Lazada duk hantar email we miss you....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak nau SA dah lama x visit diorang..haha rindu nau2 dah tu sampai hantar email

      Delete
  7. waa selama ni shopping ngan lazada, xsangka dh 5 tahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..how fast the time goes by

      Delete
  8. wahhh!! kena bersiap sedia ni memborong secara online habis-habisan. hihi. apapun, all the best ya!

    ReplyDelete
  9. Cunlaa vcool bag annur tu.. diaper bag tu pon cun.memang kena ada dalam wishlist.bukan srlalu ada sale gempak mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patpat gi cuci mata nuu haha

      Delete
  10. Bolehlah sebab dok ushar meja kerja untuk kakak di Manjung nun.

    ReplyDelete
  11. Memang berbaloi shopping di Lazada dan memang kena peka dengan jualan kilat tu. Selalu asyik terlepas sahaja. Kena follow tips ni. Kena rajin sikit banding harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flash sale tu memang sepantas kilat..kadang2 baru nak klik checkout pon, dah sold out huhuhu

      Delete
  12. Memang sungguh murah shopping kat Lazada compared to others lah

    ReplyDelete
  13. tips yang boleh diguna nanti ni. dah faham sikit sekarang hehe. terima kasih

    ReplyDelete
  14. Wahh dah buat contest Lazada ni kita tak ada idea lagi nak buat macam mana hehehe apa barang yang fisrt kita beli secara online yer tak ingat lak hehehehe..

    ReplyDelete
  15. Fuhh . Menariknya .lama CCL tak shopping dalam lazada ni .hanya shopping mata sahaja ,sampai tak tahu nak beli apa . Malam nanti nak kena terjah mana tahuada barang yang berkenan di mata boleh la add cratt

    ReplyDelete
  16. Fuhh . Menariknya .lama CCL tak shopping dalam lazada ni .hanya shopping mata sahaja ,sampai tak tahu nak beli apa . Malam nanti nak kena terjah mana tahuada barang yang berkenan di mata boleh la add cratt

    ReplyDelete
  17. lima tahun.

    lama jugak tu bershopping tuh.

    ReplyDelete
  18. duh lazada ini koleksinya sangat lengkap sampai bingung kalau mau belanja di sini. haruskah semua barang dibeli?

    ReplyDelete
  19. Alamak, xsempat nak tunggu dah terbeli petang tadi....

    ReplyDelete
  20. Tolong jangan ingatkan daku akan lokasi dan tawaran sebegini. Sesungguhnya iman diriku tak kuat. Abam tak kuat menahan godaan! Gaji lambat lagi hahaha

    ReplyDelete
  21. I ada beberapa wishlist antaranya ialah handbag, shoes and powerbank baru.

    ReplyDelete
  22. Baru nak jengok-jengok lazada jugak ni. Bagus tips ni. Mesti nak cuba apply..harap dapat beli barangan idaman nanti .tq

    ReplyDelete
  23. I still buying with Lazada. They have big sales on 11.11. can wait for the surprise.

    ReplyDelete
  24. cant remember my first shopping at lazada!
    too many things bought there!

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.