Swimrush Academy - Kelas Renang Muslimah & Kanak-kanak di Lembah Klang

Bulan lepas Syu ada terbaca pasal kelas renang untuk muslimah dan kanak-kanak. Baca punya baca, alaaa rupanya akademi renang tu kat area Lembah Klang huuhu. Baru je hati ni berbunga-bunga bila tertengok iklan kelas renang khas muslimah macam ni. Anyway, Syu tetap nak share kat sini, mana tahu, kot I tak berpeluang join atas faktor lokasi, tapi mungkin info ni bermanfaat untuk orang lain. kan who knows?
kelas renang muslimah, kelas renang kanaka kanak, swimming class for kids, kelas berenang, belajar berenang,swimrush-academy-kelas-renang-muslimah-kelas-renang-kanak-kanak

Swimrush Academy - Kelas Renang Muslimah & Kanak-kanak di Lembah Klang

Swimrush Academy mempunyai 4 cawangan di lokasi yang berbeza sekitar Kuala Lumpur dan Selangor iaitu :
  • 1.Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan
    • - Terdapat kelas renang lelaki, wanita dan kanak-kanak
  • 2.Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya
    • - Private Pool (Kolam persendirian ) untuk kelas renang kanak-kanak
  • 3.Cheras : Komples Sukan Desa Tasik
    • - Untuk kelas renang wanita dan kanak-kanak
  • 4 Shah Alam Seksyen 14
    • - Private Pool ( kolam persendirian ) untuk kelas renang wanita sahaja
kelas renang muslimah, kelas renang kanaka kanak, swimming class for kids, kelas berenang, belajar berenang,swimrush-academy-kelas-renang-muslimah-kelas-renang-kanak-kanak


SwimRush Academy merupakan rangkaian kelas renang sekitar Lembah Klang dan Selangor yang menawarkan latihan berenang khas untuk kanak-kanak seawal usia 5 tahun. Apa yang buat Syu tertarik dengan konsep SwimRush ni adalah sesi latihan renang nya yang mesra muslimah dan family friendly. Kekangan utama untuk weolss mak-mak ni nak ikuti any class (like swimming and fitness classes) opkos lah faktor privasi dan aurat kan? Lagi satu masalah, nak tinggal anak-anak kat mana while kita attend kelas ye tak? fufff dilema..dilema..

kelas renang muslimah, kelas renang kanaka kanak, swimming class for kids, kelas berenang, belajar berenang,swimrush-academy-kelas-renang-muslimah-kelas-renang-kanak-kanak

Apa Yang Best Tentang Swimrush Academy ni?

As weolls knew, kebanyakan kelas renang biasanya diadakan di hujung minggu, di mana bagi working mom macam I ni, weekend itu saja lah masa nak setel dan solosaikan kojo rumah eaa! Bukan hado maso lain laie dah oii~
So konsep kelas renang di sebelah pada hari berkerja ni bagi I sangat lah bijak! I love the idea. Di Swimrush Academy kelas renang akan diadakan pada setiap hujung minggu dan juga di sebelah malam (weekdays). Kelas renang on weekdays memang bagus sebab taklah ganggu masa bersama family. Every minutes count kata orang nismilan hahaha.

Rujuk jadual Sesi Latihan Renang
kelas renang muslimah, kelas renang kanaka kanak, swimming class for kids, kelas berenang, belajar berenang,swimrush-academy-kelas-renang-muslimah-kelas-renang-kanak-kanak



Swimming Class For Kids

kelas renang muslimah, kelas renang kanaka kanak, swimming class for kids, kelas berenang, belajar berenang,swimrush-academy-kelas-renang-muslimah-kelas-renang-kanak-kanak

Untuk kelas renang kanak-kanak, Swimrush Academy boleh mengajar seawal usia 5 tahun. Lebih mudah melentur anak-anak kecil ni mengikut kecenderungan minat mereka kan?Selain tu SwimRush juga mempunyai tenaga pengajar yang profesional dan amat terlatih khusus untuk bidang renang.

Untung laa~ Kecik-kecik dah pandai berenang. Rutin kelas renang di swimRush meliputi perbagai teknik renang antaranya breastsroke (kuak dada), freestyle, backstroke (kuak lentang) serta butterfly. Syu pandai kuak apa?? hmm kuak katak je kot Syu pandai hahaha



Silibus Lebih Menyeluruh
Di Swimrush Academy bukan teknik asas berenang sahaja diajar! Ada ekstra input lagi tau daripada sekadar "reti berenang" sahaja. Silibus ekstra seperti menerapkan keyakinan bila berada di dalam air dan juga program keselamatan di dalam air langkah-langkah kecemasan bagi mengurangkan risiko dan bahaya.

Bonus lah bagi you all yang hantar anak belajar renang kat SwimRush ni tau. Kat tempat lain belum tentu ada terapkan konsep asas keselamatan dalam air macam ni. Kalau berlakau kecemasan dan kita panik! Apa pon takboleh hoii~walaupun pandai berenang, silap-silap boleh lemas jugak! Sebab tu penting dedahkan teknik keselamatan or water survival pada kanak-kanak.

kelas renang muslimah, kelas renang kanaka kanak, swimming class for kids, kelas berenang, belajar berenang,swimrush-academy-kelas-renang-muslimah-kelas-renang-kanak-kanak
ZERO to HERO Swimmer! Itu janji SwimRush


Home to Home Basis
Bagi you all yang memang ada swimming pool di rumah, you all boleh sign up for home to home class. Swimrush Academy turut menyediakan private class di mana coach akan datang ke rumah untuk mengajar berenang tanpa caj tambahan pengakutan & perjalanan. 


Diving / Scuba Diving Training
Kelas khas untuk belajar menyelam pun ada! Korang kaki-kai travel tu boleh lah join. Teknik menyelam dengan kedalaman air 1.2 - 1.8 ada disediakan di SwimRush Academy. Nanti share lah sama sahabat-sahabat yang baru nak berjinak-jinak dengan aktiviti scuba diving.


So guys! Kalau nak daftar, you all boleh je direct ke website or any social media diorang. Semua pun boleh reach kat team SwimRush. 

Website : swimrushacademy.com

Facebook : swimrush

Instagram : @swim.rush

No comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.