Buai Anak Di Rumah Sahaja Jangan Pasang Endoi Dalam Kereta

BUAI ANAK DIRUMAH SAJA, JANGAN DI KERETA

Credit photo: Public Health Malaysia 


Assalamualaikum. Just a very quick post for today. Mamy nak pesan sikit kat moms and dads out there yang berhajat nak guna pakai this hacks yang mana mak terlebih kreatif memasanga endoi atau buai macam ni dalam kereta, pelase batalkanlah niat tu dan bawa-bawalah insof. Bahaya yakmat oii~

Momentum ayunan buai tu sewaktu kereta brake secara mengejut, nauzubillah. Takut bila difikirkan. Anak boleh tercampak dengan impak yang lebih berbanding dengan impak kita memangku baby dengan tangan. Syabas kerana anda kreatif dan berinovatif, tapi maaf. Mamy tak setuju nilai kreativiti kalian untuk ini. Kreatif pada tempat yang tak sepatutnya seperti ini, amat merugikan.

Usahakan sikit duit untuk dapatkan sebuah carseat untuk anak. Ya, memang permulaan anak akan menangis, tapi bagi I, I lebih sanggup dengar anak menangis kejap waktu training berbanding I yang menangis like forever bila something happen kat anak andai berlaku kemalangan. 


#buckleup

No comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah[at]gmail[dot]com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.