Baby Hawraa' Milestones | Minggu ke 6

Baby Hawraa kini dah dapat mengenali ibu dan ayah dia dah. Hawraa dan panda bubbling dan "bersembang" dengan ibu especially time changing pakaian dan lampin. Dia akan menendang-nendang kegembiraan apabila dia ternampak kelibat ibu di depan mata.

baby development, perkembangan bayi, pertumbuhan bayi, tahun pertama bayi, baby first year milestone, hawraa'elwana
Tepat matanya memandang ibu


Tubuh badan Hawraa juga nampaknya macam memecut mengisi dan sangat cuddly okay! haha setiap masa kalau boleh ibu nak pelukk saja budak bolatt ni. hihi

My little angle Hawraa' sudah sensitif dan meberi tindak balas terhadapt suara dan bunyi yang dia dengar. Paling dia tak boleh terima adalah bunyi abang-abangnya menjerit dan bergaduh. Hawraa mesti menangis sekuat hati seolah-olah dicubit atau dipukul huu~

Hawraa or My Araa suka bunyi motor pam susu Lacte ibu yang selalu ibu gunakan setiap kali selesai sesi menyusu. My Araa bila dengar bunyi pam susu ni on, dia akan tersiam dan seolah-olah sedang mengamati bunyi tersebut.

Araa sedang dejavu barangkali ahaks!. Terkenangkan bunyi yang dia dengar semasa dia masih di dalam kandungan. haha. Who knows. kan?

Ada juga ibu pernah dengar fakta mengatakan baby yang mengamuk boleh kembali tenang jika diletakkan di atad dada kita dekat dengan jantung. Baby automatik calm down dan berhenti mengamuk bila mendengar degupan jantung ibu di telinganya.

Satu lagii bunyi yang Araa suka adalah bunyi dari plush toy dia. haha. Bila dipicit akan mengeluarkan bunyi squeak! squeak! Hawraa akan menguntumkan senyuman setiap kali plush toy dia tu dipicit berbunyi peettt..poottt..! ahaks

Fuhh tidak lama dah ibu perlu masuk kerja. Ohh~

Tiba-tiba rasa "tak syiok" datang menyelubungi hati ibu yang tadi nya sedang ceria je, tersengih sorang-sorang di depan laptop. 

Araaa!!. Ibu nak duduk rumah, berkepitt je dengan Araa.

Please Allah. Izinkan hajat ku ini diperkenankan. Aku nak jadi WAHM. (Work at home mom)




No comments:

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.