Aplikasi Mobile theAsianparent Memang Aplikasi Yang Semua Ibu Ayah Wajib Download

Aplikasi interaktif theAsianparent (TAP) yang baru dilancarkan 25 September 2019 baru ni sebenarnya bukan app biasher okay? App theAsianparent ni sebenarnya dah berpuluh juta pengguna sekitar Asia Tenggara actually, cuma kali ini ia baru officially launched. Ianya merupakan portal with parenting articles, parenting support forums yang didokong oleh komuniti besar yang sangat supportive dan responsive. Serius memang seronok bila join family TAP, sebab dari situ kita tahu sebenarnya kita tidak bersendirian.

theAsianparent Aplikasi Yang Semua Ibu Ayah Wajib Download , Apps Parenting, panduan keibubapaaan, parenting tips apps, Parenting, Baby Care, theAsianparent, TAP apps, aplikasi keibubapaan, aplikasi android interaktif untuk ibu bapa masa kini,

Syu memang sarankan mommies daddies install la app theAsianparent ni ke phone masing-masing. nak-nak pulak kalau awak adalah first time parents. Confirm banyak gila persoalan yang berlegar di dalam kepala tu kan? Bab kehamilan, bab baby, kesihatan, pemakanan dan macam-macam lagi. Yelah! First time nak bergelar ibu ayah kan? Opkos lah banyak benda nak kena belajar. Fret nit, because aplikasi theAsianparent ni memang lengkap baq hang!

Jom tengok satu persatu feature yang terdapat dalam app theAsianparent atau TAP ini. Chalo!


Forum komuniti yang aktif berkongsi

Dalam section 'Community', you all akan nampak ada pilihan bertajuk "Ask Other Parents" di situ. So, untuk voice out or nak tanya apa-apa kemusykilan, just taip di ruangan yang disediakan dan pos. I jamin tak sampai sejam, persoalan you all akan dapat respon dari komuniti. Percayalah. Di TAP ni, takkan ada situasi "krik..krikk" gittew tau! Semua ahlinya very supportive!


10 topik perbincangan / artikel parenting

Antara topik yang you all boleh pilih adalah "Trying To Conceive, Pregnancy, Baby, Toddler, Preshooler, Breastfeeding, Bigger Kids, Recipe Sharing, Just Moms dan Just Dads". Just pick what topic that you concern the most.


Tanya pakar secara terus

Adakalanya ada di kalangan first-time parent ni kurang percaya dengan ulasan awam dalam forum atau digelar "sembang kedai kopi". Ehh, jangan risau sebab sebarang kemusykilan berkenaan kesihatan you guys boleh tanya terus kepada pakar perubatan dari Sunway Medical Centre Velocity atau DoctorOnCall untuk dapatkan kepastian. Ya! Berinteraksi terus dengan doktor, semuanya melalui aplikasi ini!


Panduan pemakanan

Untuk section Food & Nutrition pula mommies semua akan dihidangkan dengan guideline lengkap bermula dari awal-awal kehamilan, semasa breastfeeding, pemakanan dalam pantang dan apa yang boleh dan tak boleh diberikan kepada baby according to ages. Mudah gila beb! Umpama 'kitab' panduan bagi 'mazhab' parenting dah tau.


Mata ganjaran bagi mommies yang aktif

Ini paling best! Sebab mommies or daddies yang rajin join soal jawab forum dan berkongsi pengalaman dan pandangan, malah post gambar ke photobooth sekalipun, you all akan dapat point atau mata ganjaran! Dan points terkumpul ni boleh redeem, sama ada nak tebus bonus ShopBack, melanggan iFlix VIP atau convert sahaja kepada cash ke dalam Boost e-wallet! So, lagi banyak you all interact, lagi besar point yang akan you all dapat!


Peraduan mudah denga hadiah menarik

theAsianparent Aplikasi Yang Semua Ibu Ayah Wajib Download , Apps Parenting, panduan keibubapaaan, parenting tips apps, Parenting, Baby Care, theAsianparent, TAP apps, aplikasi keibubapaan, aplikasi android interaktif untuk ibu bapa masa kini,

Kaki Contest, sila beri perhatian. Kalau you guys download dan install aplikasi theAsianparent hari ini, you all terus layak join beberapa contest yang masih berlangsung sekarang ni.


TAP VIP Member

theAsianparent Aplikasi Yang Semua Ibu Ayah Wajib Download , Apps Parenting, panduan keibubapaaan, parenting tips apps, Parenting, Baby Care, theAsianparent, TAP apps, aplikasi keibubapaan, aplikasi android interaktif untuk ibu bapa masa kini,

Nak upgrade jadi VIP macam Syu? Senang je. Klik >>download theAsianparent<< ini, kemudian install dan register email dan ID you guys. Then lengkapkan profile. Pastu, mohon lah VIP member. Syarat nya mudah sangat. Cuma kena ada akaun sosial media dengan minimum 1000 followers, you guys dah layak gain VIP dah! So, jangan tenung je! Install apps TAP sekarang.



Eh kalau I nak cerita semua, macam it'll take forever pulak nak story mory hahaha! So mommies semua download je sendiri dan explore features yang ada dalam aplikasi theAsianparent ni okay? Banyak manfaat yang boleh you all dapat.

Dan kalau you merupakan ibu bapa yang berpengalaman with 3 or more kids around, maka you all boleh bagi benefits kepada ibu bapa baru/muda yang ada dalam portal ni. Ilmu kalau di kongsi, insyaAllah pahalanya akan terus mengalir sampai lah kita di alam 'sana'.

Pengguna Android boleh download aplikasi theAsianparent kat Google PlayStore,  manakala pengguna iOS download kat App Store. Malah kat Huawei AppGallery pun available okay? Nak senang, klik je pautan berikut :


theAsianparent Aplikasi Yang Semua Ibu Ayah Wajib Download , Apps Parenting, panduan keibubapaaan, parenting tips apps, Parenting, Baby Care, theAsianparent, TAP apps, aplikasi keibubapaan, aplikasi android interaktif untuk ibu bapa masa kini,

Maklumat lanjut, boleh layari or follow theAsianparent di:

Laman web

Facebook:

Instagram:

Twitter: 
www.twitter.com/theasianparentm

Youtube channel:
 www.youtube.com/user/theasianparent

No comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.