Penafian (Disclaimer)

1--PENAFIAN

2--SYARAT & HAKCIPTA
Konten umum

Penulis asal dan pemunya entiti (selepas ini akan disebut sebagai "pemunya entiti") tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan atau kerugian yang berlaku disebabkan penggunaan informasi dari laman ini. ("blog annursyuhadah.com" adalah dirujuk sebagai entiti )

Pandangan dan pendapat yang terkandung dalam semua artikel adalah bersifat informatif umum berpandukan pandangan peribadi semata-mata, kecuali jika ada dinyatakan sumber dengan kredibiliti. 

Pandangan yang ditulis di laman ini juga tidak semestinya kekal dan ianya boleh berubah-ubah mengikut keadaan. Dari masa ke semasa penulisan yang bersifat klinikal dan saintifik akan selalu ditegur dan diperbetulkan oleh ahlinya. Justeru artikel tersebut akan sentiasa melalui proses tambah-baik (tanpa sebarang makluman awal) dari segi konten dan fakta. 

Pemunya entiti bersedia mengubah mana-mana artikel sekiranya didapati ianya menyentuh sensitiviti individu, kumpulan, agensi, ataupun institusi tertentu apabila diminta. 

Namun, keputusan unttuk meminda adalah hak mutlak pemunya entiti. Sila hubungi pemunya entiti (hanya) melalui email di annursyuhadah[at]gmail.com untuk mengemukakan sebarang tuntutan.Konten berbentuk klinikal


Laman blog ini tidak memberikan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan. Justeru setiap pandangan yang dilontarkan sama ada di dalam artikel atau balasan komen tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat pengamal perubatan yang berlesen dalam mendiagnosis dan/atau merawat sebarang masalah kesihatan. Segala maklumat di laman blog ini adalah semata-mata bersifat rujukan umum. 

Jika anda memerlukan nasihat berkaitan perubatan dan klinikal, anda perlu segera mendapatkannya dari doktor yang menjaga keluarga anda. Pemunya entiti tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang kelewatan dalam pengubatan akibat daripada mengakses maklumat dari laman blog ini.


Komen pelawat

Pemunya entiti tidak bertanggungjawab ke atas mana-mana komen yang ditinggalkan oleh pelawat. Setiap baris komen yang ditinggalkan pada mana-mana artikel adalah merupakan tanggungjawab sepenuhnya oleh pelawat berkenaan, dan ianya sama sekali tiada kena mengena dengan pemunya entiti.  Pemunya entiti berhak sepenuhnya untuk mengemaskini atau memadam mana-mana komen yang dikehendakinya. 

Selain itu, pemunya entiti dan pengendali-kedua blog (yang telah diberi amanah) mempunyai kuasa mutlak untuk tidak meluluskan komen yang dirasakan sensitif, berbaur politik ekstrem, lucah, provokasi, menyentuh sensitiviti kaum atau agama atau apa juga yang dirasakan tidak patut dan tidak sesuai untuk ditayangkan kepada umum.

Sebarang pengiklanan atau promosi di ruangan komen tidak akan dilayan dan akan dipadam secara kekal dari blog.

Dengan mengunjungi laman blog ini bermaksud anda telah menerima setiap syarat penggunaan berikut secara berterusan bermaksud anda juga adalah bersetuju dengan sebarang kemas kini di masa hadapan.


Umur dan Hubungan

Anda hendaklah berusia melebihi usia layak majoriti yang sah secara legal (atau melebihi usia 18 tahun, mana-mana lebih tua) untuk menggunakan maklumat di sini. Penggunaan di bawah umur adalah wajib di bawah pemantauan dan dipandu oleh orang dewasa. 

Sekiranya berlaku penyalahgunaan maklumat dari laman blog ini dan penyalahgunaan tersebut dilakukan oleh individu di bawah umur, waris / penjaga individu berkenaan TIDAK BOLEH mengenakan sebarang tuntutan mahupun tindakan undang-undang ke atas pemunya entiti. Sila semak dari semasa ke semasa untuk mendapatkan kemas kini berhubung syarat penggunaan kandungan blog ini.


Hak cipta

Kandungan di dalam blog ini adalah hak milik peribadi pemunya entiti yang merupakan pandangan peribadi, perkongsian kisah dan cerita dari pengalaman hidup sendiri, selagi tidak dinyatakan sumbernya. Setiap konten adalah tertakluk pada minat, dan kecenderungan serta cetusan idea pemunya entiti sendiri. 

Tindakan menyalin-dan-tampal mana-mana konten dari web blog www.annursyuhadah.com untuk diterbitkan semula adalah sama sekali DILARANG. Juga DILARANG sekerasnya dari mengambil mana-mana imej dari web blog annursyuhadah.com sama ada imej asli yang di muat naik oleh penulis atau imej tangkapan skrin (print screen) mana-mana bahagian blog tanpa kebenaran pemunya entiti. Sekiranya kebenaran telah diberikan, imej tersebut hendaklah dikekalkan dalam bentuk asal yang mempunyai watermark dan di kreditkan kepada www.annursyuhadah.com.

Sekiranya anda memohon untuk menghapuskan watermark dari imej yang diambil, bayaran royalti dengan jumlah tertentu perlu dijelaskan. Sila hubungi pemunya entiti bagi menentukan jumlah bayaran dan tawar-menawar. 

Terdapat juga beberapa gambar yang penulis ekstrak dari Facebook dan digunakan sebagai gambar dalam sesetengah artikel ulasan isu tular di media sosial, dan ada juga sesetengahnya yang penulis ambil dari carian Google. 

Jika anda rasa anda adalah pemilik asal mana-mana dari gambar tersebut, mohon hubungi penulis dengan kadar segera untuk dikreditkan atau dikeluarkan dari blog. Sekiranya keadaan ini berlaku, penulis ingin terlebih dahulu memohon maaf di atas kekhilafan tersebut.


PERUBAHAN TERMA


Penulis berhak untuk meminda mana-mana kandungan Penafian dan Dasar Privasi dan Hak Cipta ini pada bila-bila masa, tanpa pemberitahuan awal. Maklumat tarikh perubahan akan dicatatkan di bawah laman unik "Penafian" ini. Pembaca adalah digalakkan untuk membuat semakan di Laman ini dari semasa ke semasa dengan lebih kerap untuk merujuk tarikh terakhir pindaan dilakukan.


© 2013 -2023 annursyuhadah.com