Tip Hilangkan Dagu Berlapis dengan Berkesan Tanpa Berbelanja Besar

Mempunyai dagu berlapis atau double chin boleh membuatkan mana-mana individu sama ada lelaki mahupun perempuan berdepan perasaan insecure, rasa diri tak cantik, gemuk dan tua. 
 safi youth gold serum review
Bab double chin ni Syu sendiri pun selalu berperang dengan diri sendiri, lebih-lebih lagi bila nak menggayakan fesyen tudung tertentu. Sebab bila silap memilih jenis hijab, muka akan nampak tembam dan berdagu bulat.
kebaikan safi youth gold serum
Jadi, persoalannya macam mana cara menghilangkan lemak leher atau double chin ini?
cara penggunaan safi youth gold
Tak kisah lah lelaki atau perempuan kalau rasa nak hilangkan double chin, nak munculkan semula jawline tu boleh lah cuba cara yang Syu kongsikan ni

hilangkan dagu berlapis dengan berkesan, petua dagu berlapis, tip dagu berlapis, hilangkan double chinsafi youth gold lifting 24k gold serum review
Tapi sebelum Syu ulas lebih lanjut tentang tip dan cara hilangkan dagu berlapis, jom kita tengok dahulu apakah faktor-faktor yang menyebabkan berlakunya penempelan lemak berlebihan di bawah dagu dan leher? 

Punca double chin
cara hilangkan double chin guna sudu
a. Genetik – Mereka yang memiliki sejarah keluarga dagu berlapis berisiko untuk mengalaminya.
cara hilangkan dagu berlapis
b. Faktor usia – Apabila bertambahnya usia, maka ia boleh menyebabkan kulit kendur hingga menampakkan dagu berlapis.
 
c. Penuaan – Proses penuaan melibatkan penyusutan kolagen kulit, jadi kulit akan mengendur dan nampak berlapis. Kulit yang hilang elastisasi menyebabkan pengumpulan lemak serta regangan kulit.
cara menghilangkan double chin dalam seminggu

Tip Hilangkan Dagu Berlapis dengan Senaman

Lakukan 10 hingga 15 kali sehari.

1. Ambil bola berukuran 9 hingga 10 inci di dan letak di bawah dagu.
Tekan dagu ke bawah ke arah bola tersebut. Ulangi 25 kali sehari.
(ada juga yang suggest guna sudu untuk hilangkan double chin) 
mask untuk hilangkan double chin
2. Pusingkan kepala ke kanan dan juihkan rahang bawah ke hadapan.
Tahan selama 5 ke 10 minit. Ulang langkah ini untuk sebelah kiri pula.

petua hilangkan dagu berlapis

Tip Hilangkan Dagu Berlapis dengan Berkesan Melalui Urutan

a. Ambil serum anti-penuaan, gosok di tapak tangan untuk memanaskannya.
b. Sapu dengan lembutpada rahang dan leher dalam gerakan ke atas
c. Biarkan semalaman. cuci dan bilas setelah bangun pagi keesokan hari.
d. Lakukan langkah ini setiap malam secara konsisten.
cara menghilangkan lemak leher atau double chin 

Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum

Serum anti-penuaan terbaharu keluaran SAFI di bawah siri Safi Youth Gold betul-betul menarik perhatian Syu!

serum-anti-aging-safi-youth-gold


Safi Youth Gold merupakan siri anti-penuaan yang dipertingkatkan dari rangkaian Safi Rania Gold. Actually perkara yang paling menarik perhatian I adalah apabila mereka claim bahawa Golden C Duo Serum ini dapat kurangkan dagu berlapis sepantas 15 minit!

Like seriously?!
Penampakan dagu berlapis berkurang 50% hanya dalam 15 minit?

Tak cakap banyak, Syu pun decided untuk cuba this serum immediately. hari ini juga! hahaha . so apa yang I buat adalah, mempraktikkan urutan bawah dagu, dengan mengaplikasikan 3-4 titis serum Lifting Golden C Serum ini selama 10 minit.

Syu urut bawah dagu menggunakan belakang tapak tangan dengan pergerakan dari dagu ke rahang belakang berdekatan cuping telinga bawah. Urutan ini I ulang beberapa kali dalam tempoh 10 minit and bamm!! It works just like what they're have claimed!

Lelemak bawah dagu I yang biasanya lembik dan kendur, rasa semakin bouncy dan lebih kemas. 

Excited mak, nyah! ahaks~

serum anti penuaan safi youth gold buat muka runcing berbentuk V

Confirm mak akan konsisten teruskan urutan dagu dengan serum ni nyah! Mak nak buat sampai dagu mak tirus lagi runcing gittchew! From 'U' shape to 'V' shape katanya haa!

Oh by the way, bahan aktif bagi serum terbaharu Safi Youth Gold ini bukan kaleng-kaleng jugak tau! ahh no wonder lah Safi berani claim 15 minit dah boleh nampak hasil! 

Sebab serum Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo ni dirumus dengan bahan aktif mikro yang sangat mudah meresap dan mekanisma tindakannya yang pantas serta ianya juga tidak meninggalkan kesam lekit pada kulit.

Ia diperkaya dengan Duo Age-Correcting Actives yang menggabungkan Golden C dan juga Ceramide untuk memberi °7 Dimensi Pembaharuan Keremajaan Kulit iaitu:

~ Menegangkan kulit
~ Meningkatkan keanjalan
~ Mengurangkan garis halus & kedutan
~ Meningkatkan kelembapan kulit
~ Melindungi kulit dari pengoksidaan
~ Meningkatkan kehalusan kulit
~ Memperbaiki kulit rosak *Berdasarkan ujian saintifik & klinikal.

Untuk mendapatkan hasil yang lebih memberangsangkan, I gabungkan penggunaan serum anti-penuaan ini bersama dengan pencuci muka dari siri yang sama iaitu Lifting 24K Serum Cleanser.

safi youth gold 24K golden cleanser



Safi Youth Gold Lifting 24K Serum Cleanser

Gabungan kedua-dua rangkaian produk Safi Youth Gold Lifting Golden C Duo Serum dan Lifting 24K Serum Cleanser menjanjikan beberapa manfaat, antaranya adalah:

1. Merawat secara mikro dan mengurangkan tanda penuaan seperti dagu berlapis dan kulit kendur.
2. *Mengurangkan 50% dagu berlapis dalam hanya 15 minit.
3. Tampil lebih muda dengan wajah lebih anjal, runcing dan tirus.
4. Diformulasi dengan Teknologi Golden C-Lift , kombinasi Vitamin C & Nano Emas 24K yang lebih berkesan dari Vitamin C biasa.
5. Formulasi tidak melekit/berminyak yang mudah meresap dan selesa pada kulit.

Ulasan Syu
Syu baru je start menggunakan Safi Youth Gold ni hari ni. Jadi setakat ini saja yang I boleh share pengalaman I menggunakannya. But for those yang tak sabar nak tunggu result yang bakal Syu dapat selepas sebulan, why not you guys grab dan cuba sendiri untuk lihat perubahannya sendiri.

Rangkaian Safi Youth Gold ini ada je kat semua cawangan farmasi Watsons, Guardian, Aeon Wellness dan Caring serta laman Official Shop Wipro Unza di Shopee atau Lazada.
Jangan lupa. Follow sosial media Safi di link berikut:
Instagram - safimalaysia
Facebook - SAFI.My
Twitter - SAFImalaysia
Youtube – SAFI Malaysia

Not to forget ya guys, follow my Tiktok juga ya! Di sana I ada up video teknik urutan dagu bagi menghilangkan double chin tau! Dah tonton nanti, tinggalkanlah jejak dengan like, komen dan share. Thanks yunk!

#SafiYouthGold #SafiMalaysia #SkincareMalaysia

Disclosure: 
*tiada bukti saintifik yang menyokong senaman dagu ini boleh singkirkan lemak leher.

No comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah[at]gmail[dot]com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.