The Relaunch of Safi Shayla 2018 @ District 21 IOI City Mall Putrajaya

The Relaunch of Safi Shayla 2018 @ District 21 IOI City Mall Putrajaya | Awal bulan Mei baru-baru ini aku berpeluang menyertai majlis perlancaran semula Safi Shayla di District 21. Rasa macam tak percaya incik Asben aku izinkan aku join event ni. Sebab pada ketika ini, aku kan masih baru je lagi habis tempoh berpantang. Tapi aku excuse la daripada buat aktiviti ekstrim.

Walaubagaimanapun, seronok dapat jumpa blogger-blogger retis dan otai kat sini. Diorang sikitpun tak sombong tau. Usai ucapan dan gimik pelancaran, kami semua berzumba sekaligus dapat warming up sebelum ke sesi cabaran berkumpulan.


relaunching safi shayla

Dalam cabaran berkumpulan aku dapat kumpulan Hijau. Yeah! Team hijau diketuai oleh blogger Khoiri Khomis atau lebih dikenali dengan nama Abam Korie.
Syampu safi shayla wangi
Leader kumpulan hijau menerangkan gameplan

Walaupun aku terpaksa undur diri dari cabaran berkumpulan tapi aku sempat la jugak mencuba trampolin yang heboh sana-sini orang post kat instagram tu. Memang masa melompat-lompat tu terlupa kejap yang kau adalah emak anak tiga. Ahaks. Gambar aku melompat ada ni ha, tapi 'ai is malu' la nak siarkan dekat blog. Mak orang kot! haha

Gimik perlancaran semula produk ssafi Shayla pada hari tersebut

Barisan tulang belakang Safi dan Wipro Malaysia
Paling kanan En. Sriram Krishnamurthy, CEO Wipro Unza (Malaysia) Sdn. Bhd.

Jom Aktifkan diri dengan Safi Shayla - Pakar Rambut Bertudung

Eh shaylanista semua! Jom warming up dulu dengan video ringkas sekitar majlis relaunch Safi Shayla ni okey?!
Layan!Dalam era serba moden ni, masa merupakan sesuatu yang amat penting dan tak boleh nak dijual beli sekalipun kau memiliki seluruh kekayaan dia atas muka bumi ni pun! 

Oleh kerana dunia yang semakin pesat membangun dan masa tidak menunggu sesiapa pun, ramai di antara golongan wanita terutamanya yang bertudung sering menghadapi masalah rambut rapuh dan kegatalan kulit kepala. 

Ini boleh berpunca dari pelbagai faktor antaranya kekalutan dan tekanan bekerja mahupun kekotoran dan habuk akibat pencemaran.
Halal menjadi keutamaan dalam memilih produk

Keyakinan diri adalah kunci utama bagi golongan wanita untuk menjalankan tugasan seharian dengan lebih berkualiti dan bertenaga. Oleh sebab itu, golongan  wanita yang bertudung mahupun tidak, kini usah risau, gentar mahupun kecewa kerana SAFI yang merupakan rangkaian produk Halal yang terbesar di dunia dalam produk penjagaan diri memahami masalah yang dihadapi oleh golongan tersebut. 


Expert dalam penjagaan rambut bertudung

SAFI telah mengeluarkan rangkaian lengkap produk penjagaan rambut wanita bertudung – SAFI SHAYLA.  Produk ini bukan hanya ditambah baik di dalam variasi syampu tetapi SAFI SHAYLA kini memperkenalkan Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab, Serum Rambut dan Minyak Rambut yang membantu golongan wanita bertudung dengan penjagaan rambut yang rapi untuk memberikan rambut yang sihat dan bersinar.Minyak Rambut
Baharu dari Safi Shayla | Minyak Rambut

Khasiat Habbatus Sauda di dalam Safi Shayla

SAFI SHAYLA kini mempunyai formulasi baru yang mengandungi 1001 manfaat Habbatus Sauda dan kebaikan Micro Bamboo Charcoal. Habbatus Sauda merupakan ekstrak yang digunakan sejak zaman dahulu lagi dan dipercayai dapat memberikan manfaat kepada penggunanya.SAFI memperkenalkan Habbatus Sauda di dalam produk diorang sebab ia dapat membantu mengurangkan kegatalan kulit kepala dengan cara mencegah penghasilan bakteria. Tambahan pula, Habbatus Sauda dapat mengekalkan rambut sihat kerana ia dapat menghindari keguguran rambut dan membuat rambut lebih lembap dan bersinar. 


Kebaikan arang sebagai penghapus bau busuk!

Micro Bamboo Charcoal atau arang buluh mikro, membantu menghilangkan toksin daripada kulit kepala, mengurangkan rambut berminyak dan memberikan sinar kepada rambut. Dengan mengeluarkan minyak dan kotoran, Micro Bamboo Charcoal menjadikan rambut lebih lebat dan pada masa yang sama dapat mengawal bau rambut. Bau rambut merupakan sesuatu yang penting untuk golongan wanita bertudung kerana ia dapat meningkatkan keyakinan diri.

Wajah baru Safi Shayla kini lebih menawan!


SAFI SHAYLA kini mengeluarkan rangkaian produk syampu yang baru yang bukan sahaja mengandungi formulasi  Habbatus Sauda dan Micro Bamboo Charcoal tetapi ia juga disertakan dengan pembungkusan baru yang menarik di dalam pelbagai saiz dan disertakan juga dengan haruman yang menyegarkan. Menariknya, haruman ini, ia dapat dapat bertahan selama 48 jam.

Sesuai dengan tagline Pakar dalam penjagaan diri

SAFI SHAYLA amat memahami masalah yang menghantui golongan wanita bertudung kerana sudah ramai wanita yang kecundang apabila berhadapan dengan soal penjagaan rambut. Dengan rangkaian produk terbaru ni, SAFI SHAYLA ingin membantu golongan wanita bertudung untuk merasa lebih yakin dengan diri bagi mengejar impian dan cita-cita setinggi gunung, tidak kira di dalam bidang apa sekalipun.

Golongan wanita ini dapat mencapai impian bukan sekadar dengan menggunakan syampu yang baharu tetapi juga dengan bantuan rangkaian penjagaan rambut  semburan  Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab, Serum Rambut dan Minyak Rambut untuk mendapat rambut ikal mayang dan kulit kepala yang sihat.

Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab

Semburan Mist tak meninggalkan kesan

Dan yang best nya, Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab ni korang boleh sembur terus direct je kat atas hijab, shawl, bawal, saudia mahupun tudung bawal satin sekalipun sebab sifatnya yang cepat kering.

Berbeza dengan produk lain di pasaran yang meninggalkan kesan, bertompok-tompok dan nampak macam basah berminyak. Dengan mist Safi Shayla ni korang jangan risau dia memang tak akan meninggalkan sebarang kesan ke atas rambut ataupun hijab sebab ianya water-based.safi shayla relaunching

Bagi wanita moden yang aktif bergerak ke sana ke mari, SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1  Rambut & Hijab sangat sesuai digunakan dalam kehidupan seharian kita! Haruman segar dan wangi-manis tu boleh bertahan selama 24 jam! Best~ 


Selain itu, ia juga dapat mengekalkan kelembapan rambut, mengembalikan sinar, memberikan lebih kelembutan, bermaya dan membuatkan rambut lebih ringan.
Baharu Safi Shayla Serum Rambut


Baharu dari Safi Shayla | Serum Rambut

Hasil gabungan ramuan syampu dan serum SAFI SHAYLA ia dapat menghasilkan rambut lebih lembut dan ringan. SAFI SHAYLA Serum Rambut didatangi dengan 2 variasi iaitu – Licin Terurus dan Hitam Menawan.

Minyak rambut SAFI SHAYLA pula dapat memberikan rambut yang lembut serta licin sekaligus memberikan rambut kelihatan sihat serta memberikan keharuman yang berpanjangan.

Setiap variasi produk yang dihasilkan dan diformulasi oleh SAFI SHAYLA adalah untuk melengkapi satu sama lain. Dengan menggunakan variasi produk dalam rangkaian SAFI SHAYLA, ia dapat memastikan golongan wanita bertudung memperoleh lebih keyakinan diri dengan mempunyai rambut selembut sutera dan sihat.


Korang sekarang ni boleh beli rangkaian produk SAFI SHAYLA dalam pelbagai saiz tau! Harga pun mampu milik :

1.             Syampu – 160G (RM8.35) / 320G (RM13.65) (8 variasi)


Syampu wangi safi

a)     SAFI SHAYLA Syampu Segar & Bermaya – Mengandungi Nano Lipid Enhancer dimana ia dapat melindungi rambut dan mengeluarkan kekotoran minyak pada rambut. Selain itu, ia juga dapat membersihkan kulit kepala dengan lebih berkesan dan hasilnya memberikan rambut rasa segar dan bermaya.

b)     SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus – Mengandungi Teknologi Perawatan Rambut Lembut yang dapat meluruskan, melembutkan, melindungi dan mengurangkan rambut kerinting. Ia dapat menjadikan rambut anda lebih
mudah untuk djaga/dimanja.

c)     SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur – Mengandungi Micro ZPT Complex dimana ia dapat mengurangkan 99.9% kulat yang boleh menyebabkan kelemumur hanya dengan basuhan yang pertama.

d)     SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi Pro-Vitamin B5, protein gandum yang dapat mengukuhkan struktur rambut dan mengurangkan keguguran rambut.

e)     SAFI SHAYLA Syampu Hitam Menawan Juga mengandungi Sheen Lock yang merupakan ejen pengunci kilauan yang dapat membuat rambut hitam
berkilat, sihat, lembut dan mudah diurus.

f)       SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol – Mengandungi minyak argan dan mentol yang dapat menyegarkan dan menghapuskan bau di kulit kepala. Minyak Argan dan mentol akan membuatkan kulit kepala terasa sejuk dan segar seperti berada di awang-awangan.

g)     SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Minyak– Mengandungi citrus dan mentol dimana ia dapat membantu dalam pengawalan rambut berminyak dengan membersihkan liang-liang roma secara mendalam dan memusnahkan minyak yang berlebihan. Citrus dan mentol juga dapat menghilangkan kekotoran dan menyegarkan kulit kepala.

h)     SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Rosak – Mengandungi amino complex yang membantu dalam pemulihan rambut rosak dengan memelihara selaput rambut sekaligus memberikan kelembapan pada rambut.

2.             Syampu pouch – 480G (RM14.65) (5 Variasi)

Syampu pouch jimat

a)            SAFI SHAYLA Syampu Kawalan  Rambut Gugur
b)            SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya
c)            SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol
d)            SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur
e)            SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


3.      Syampu pump – 520G (RM19.90) (5 Variasi)
a)            SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur
b)            SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya
c)            SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol
d)            SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur
e)            SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


4.      SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab – 100ML (RM17.90)

Terdapat dua variasi iaitu Licin Terus dan Hitam Menawan. Kedua-dua variasi SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab mengandungi Habbatus Sauda Organik, perapi asas semulajadi, Pro-Vit B5 dimana ia membekalkan rambut dengan nutrisi, anti-bakteria, perlindungan dari cahaya matahari, memberi kelembapan, mengembalikan sinar, menghindari rambut rosak dan pada masa yang sama ia membuatkan rambut lebih lebat dan sihat.
5.     SAFI SHAYLA Serum Rambut – 50ML (RM17.90)
Juga terdapat dalam dua variasi
Formulasi SAFI SHAYLA Serum Rambut mengandungi:

a)   Minyak organik Habbatus Sauda – Memberikan perlindungan UV, membekalkan nutrisi untuk rambut yang mengandungi anti-bakteria.
b)   Minyak Moroccan Argan Organik – Kaya dengan vitamin, mineral dan anti-oxida yang dapat membantu dalam hidrasi rambut. Dengan itu ia dapat menghasilkan rambut yang lebih lembut dan mengurangkan kerosakan rambut rapuh dengan meningkatkan keanjalan rambut. Pada masa yang sama ianya dapat memulihkan kilauan rambut.
c)    Minyak Zaitun Asli – Menyegarkan kembali rambut kering, kusam dan kerinting.
d)   Minyak Vitamin E – Mengekalkan rambut yang kuat dan sihat kerana minyak vitamin E mengandungi anti-oxida yang dapat meneutralkan radikal di rambut.

6.    SAFI SHAYLA Minyak Rambut – 100ML (RM11.90)

SAFI SHAYLA Minyak Rambut difomulasikan dengan Habbatus Sauda organik dan juga Minyak Zaitun asli. SAFI SHAYLA Minyak Rambut mempunyai 3 variasi iaitu:-

a)   SAFI SHAYLA Anti-Kekeringan – Mengandungi Vitamin E, A & C yang dapat menjadikan kulit kepala lebih sihat dan melindunginya daripada sinaran  cahaya matahari.
b)   SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi minyak argan yang membantu memberikan rambut kelihatan lebih bersinar dan mengurangkan rambut rapuh.
c)   SAFI SHAYLA Anti-Kelemumur – Mengandungi ajen anti-kelemumur dan mentol di mana ia berkesan dalam mengurangkan kelemumur, kegatalan kulit kepala dan kulit kepala yang berminyak. Berbeza daripada 2 minyak rambut yang disebutkan di atas, minyak rambut SAFI Shayla Anti_Kelemumur dipakai sebelum mencuci rambut. Urutkan secara perlahan-lahan minyak rambut di permukaan kulit kepala hingga ke hujung rambut. Biarkan selama 3 – 5 minit, kemudian basuh dan bilas bersama rangkaian produk syampu SAFI SHAYLA.


Rangkaian penjagaan rambut SAFI SHAYLA melengkapi antara satu sama lain dan ia dapat membuahkan hasil yang baik bagi golongan wanita bertudung atau pun tidak. 
Lokasi : Fitness Highway & Gymnasium

SAFI SHAYLA ini sangatlah bersesuaian bagi semua golongan wanita daripada wanita bekerjaya sebagai pemain drum, pemain papan luncur, pengajar zumba ataupun penunggang jet-ski kerana SAFI SHAYLA mengurangkan kegatalan dan masalah kulit kepala berminyak sambil meninggalkan kesan haruman sepanjang hari.

Rangkaian produk SAFI SHAYLA adalah dalam lingkungan harga mampu milik dan memiliki sijil halal. SAFI SHAYLA boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga di laman web dalam talian. 

Untuk keterangan lanjut mengenai produk SAFI, sila log masuk ke laman sesawang Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFIMY , laman sesawang Instagram di SAFI@safimalaysia dan Chanel SAFI di Youtube iaitu www.youtube.com/safimalaysia

Catat Ulasan

3 Ulasan

 1. Tahniah sbb berjaya ikut aktiviti riadah berkumpulan - sgt baik utk kesihatan mental & fizikal. Zumba hari tu mcm? Ok? Kakak tertarik dgn variasi produk rambut Safi Shayla yg sgt komprehensif - syampu, minyak, serum, mist, dan mcm2 lagi. Blh la dicari! :D

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ya kakak patut cuba. Setakat Annur guna ni, bau syampu dia memang harum dan tahan lama kat rambut baunya

   Padam
 2. Kinah suka hijab mist dia. Baunya pun tahan lama. Wangiiiii

  BalasPadam

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah[at]gmail[dot]com <(=^.^=)y