Review Korean Red Light Therapy Device | Claigio LED Magic Eye Patch

Claigio LED Magic Eye Patch | Kalau you guys memang follow blog Xu, you all akan tahu concern utama I dalam bab skincare tak lain tak bukan adalah masalah wrinkles dan pigmentasi di bawah mata atau lebih popular kita gelar sebagai "panda eyes". 

Memang panda eyes ni banyak mempengaruhi cara Xu memilih produk skincare. Terbaru Xu tertarik dengan satu alat terapi bawah mata yang secara tak sengaja Xu ternampak dalam drama Korea "Encounter" di Viu penghujung tahun lepas. Lepas tu apa lagi, I pun Google lah! hahaha.

cara elak penuaan awal, hilangkan kedutan wajah, anti penuaan, anti wrinkles, kekal awet muda, rawatan laser, hilangkan garis halus pada wajah, pudarkan kesan parut, Alami Pengalaman Spa Di Rumah dengan Claigio LED Magic Eye Patch Review Korean Red Light Therapy Device | Claigio LED Magic Eye Patch


Google punya Google, rupa-rupanya alat ini hanya dijual di Korea!

Aduhh. Kecewa dowh!

Tapi dah namanya rezeki, awal tahun 2019 ni, I dapat tahu alat terapi bawah mata ni dah pun menembusi pasaran Malaysia dan dilancarkan di website www.kbeautyagent.com

Ohh thank goodness~

Barulah tahu rupanya alat ni namanya LED Magic Eye Patch di bawah brand Claigio. 


Claigio LED Magic Eye Patch

Eye patch dari Claigio ni sebenarnya mirip kepada rawatan LED Masks yang biasa ditawarkan di spa-spa ekslusif. Rawatan dengan cahaya merah dari LED Masks ni memang terbukti dapat regenerate kolagen kulit, and the price? Yeesh! Seram hoi~ RM 100 satu sesi rasanya. 

Itu belum sebut kos rawatan laser lagi.huii~ Tak tercapai oii dek poket Xu yang cuma kuli-kuli saja di sektor awam ni! Bukan level Xu laa nak buat rawatan laser or LED mask dekat spa kecantikan. Ukur baju di badan sendiri kata orang tua-tua. Kan?

cara elak penuaan awal, hilangkan kedutan wajah, anti penuaan, anti wrinkles, kekal awet muda, rawatan laser, hilangkan garis halus pada wajah, pudarkan kesan parut, Alami Pengalaman Spa Di Rumah dengan Claigio LED Magic Eye Patch Review Korean Red Light Therapy Device | Claigio LED Magic Eye Patch


Portable LED Eye Patch Pertama Di Dunia

Actually this Claigio LED Eye Patch merupakan eye patch pertama di dunia you know. Alat ni mengaplikasikan konsep terapi dari gelombang cahaya merah atau red light therapy, yang telah digunapakai oleh NASA sebagai bio-stimulant dalam usaha membantu pertumbuhan pokok di angkasa lepas. Fuh, how amazing science isn't it?

Xu sendiri pun baru tahu sejarah dan fakta ni lepas Xu buat carian di google tentang red light therapy tau. Kalau tak, sampai bila-bila lah kot I takkan tahu. ahaks. Maybe sebab zaman sekolah dulu I memang tak minat sangat subjek fizik. Kimia dan biologi je selalu score.haha. Sebab tu lah kot term-term fizik macam gelombang-gelombang cahaya, wavelengths, or radiation bagai ni I tak ingat sangat.

Cara penggunaan yang mudah dan ringkas

So Xu nak share sikit lah cara nak pakai Claigio LED Magic Eye Patch ni dengan you alls. Tak susah nak pakai eye patch ni. Serius! You guys cuma perlu tepek eye patch ni di bahagian muka yang bermasalah, then connect wayar device ni ke telefon bimbit, kemudian tekan butang on. Tepat 8 minit, alat ni akan turn off sendiri.

cara elak penuaan awal, hilangkan kedutan wajah, anti penuaan, anti wrinkles, kekal awet muda, rawatan laser, hilangkan garis halus pada wajah, pudarkan kesan parut, Alami Pengalaman Spa Di Rumah dengan Claigio LED Magic Eye Patch Review Korean Red Light Therapy Device | Claigio LED Magic Eye Patch
Alami Pengalaman Spa Di Rumah dengan Claigio LED Magic Eye Patch




Pandangan peribadi Xu mengenai Claigio LED Eye Patch


Mudah-alih
Pertama sekali, Xu suka saiznya yang kecil dan portable. Mudah nak angkut ke sana ke mari, pergi kerja, balik kerja I angkut haha. Muat dalam handbag je.


Ringkas
Cara penggunaannya memang sangaaatt ringkas! Tak perlu pun tungu berjam-jam untuk complete satu sesi. You all cuma perlu peruntukkan masa 8 minit je untuk satu sesi. Dan maksimum sehingga 24 minit sehari (~3 sesi berasingan)


Mudah
Claigio LED Eye Patch ni boleh beroperasi hanya dengan menyambungkan wayarnya ke telefon bimbit je. Tak payah nak pakai charger bagai. Pun alat ni tak perlu dimasukkan bateri AA waima bateri AAA sekalipun. No need!


Berkesan
Jujur Xu dapat rasakan improvement pada kulit muka Xu lepas seminggu guna. Pun Xu guna sekali sehari je tu, waktu lunch break kat tempat kerja. Tak sabar nak tambah kekerapan penggunaan kepada 2x sehari. Excited nak tengok result nya next two weeks!




Adakah Claigio LED Magic Eye Patch berbaloi dengan harga?

Dengan melabur sejumlah RM249.00 untuk alat yang boleh digunakan di mana-mana dan bila-bila masa sahaja, tanpa tersekat dengan jadual dan rutin tugas harian I rasa ianya sangat berbaloi! But if you guys memang ada bajet lebih dan merasakan rawatan LED Masks di spa kecantikan itu lebih selesa dan convenient, just go for it, okey.

I cakap dari sisi marhaen yang berpendapatan pertengahan dan kebawah. Ianya sangat berbaloi melakukan LED red light therapy sendiri di rumah compared to having it at beauty spa, untuk benefit yang sama. 



Sejauh mana keberkesanan LED Magic Eye Patch keluaran Claigio ni?

Sejujurnya I memang tak pernah ada pengalaman buat rawatan anti-wrinkles di mana-mana spa kecantikan. So, I tak boleh nak ukur tahap keberkesanannya berbanding yang terdapat di spa.

Apa yang I boleh ulas sini cuma pengalaman peribadi I saja lah sepanjang menggunakan alat ni untuk menentang garis halus dan pigmentasi di bawah mata. Antara kesan yang yang paling ketara I dapat nampak adalah, fine lines dan I punya panda-eyes dah makin pudar.


cara elak penuaan awal, hilangkan kedutan wajah, anti penuaan, anti wrinkles, kekal awet muda, rawatan laser, hilangkan garis halus pada wajah, pudarkan kesan parut, Alami Pengalaman Spa Di Rumah dengan Claigio LED Magic Eye Patch Review Korean Red Light Therapy Device | Claigio LED Magic Eye Patch


Of course I perasan sebab itu adalah my prior concern okey!

Hari-hari membelek mata! duk bilang jumlah garisan dan kedutan yang muncul huhu. Semua eye cream dan eye serum yang I pakai sebelum ni pun tak mampu nak berikan significant changes apatahlagi improve condition kulit I macam yang LED Eye Patch ni bagi.



Claigio LED Eye Patch - Recommended?

Yeah! I recommend you all guys yang mempunyai problem yang sama macam I untuk dapatkan seunit LED Magic Eye Patch ni untuk merawat masalah yang you all alami. Pun eye patch ni bukan untuk mata je tau! Anda boleh tepek di mana-mana sahaja di seluruh muka untuk mendapatkan manfaat yang sama.



Macam mana Xu dapatkan Claigio Eye Patch ni?

Gaiss! Kalau nak dapatkan alat ni direct from Korea, you guys boleh navigate to this one-stop Kbeauty website okey?  >>www.kbeautyagent.com<<



Dan special untuk pembaca blog Xu, you all boleh dapat diskaun sehingga RM30 kalau menggunakan kod promo "MAMYXU" semasa proses checkout di website KbeautyAgent. 

Cepat okey!? Kod promosi ni hanya layak untuk 30 pembeli pertama dan sah sehingga 28 Februari 2019 sahaja.


18 comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. Mrs Pip baru nak try ... Hope it works.

    ReplyDelete
  2. bestnya...memang kena beli direct kat website dorang yeak?tak ada jual kat tmpt lain..

    ReplyDelete
  3. tengok menda alah ni dalam citer korea hari tuh, terus dalam hati cakap canggihnya mesti tak de kat Malaysia ni eh rupa-rupanya ada jual ek.. hebat-hebat

    ReplyDelete
  4. Macam takut jugak kalau nak letak benda benda macam ni dekat muka tapi tapi tapi nak cantik. Acane tu hahahha

    ReplyDelete
  5. First time dengar tentang LED Clagio Magic eye Patch ni... Macam menarik juga...

    ReplyDelete
  6. menarik ni...connect kat hp jer dah boleh guna dh..ni memang kena beli online kan..thru website diorang...senang jer nak guna..bleh bawqak kemana- mana dan boleh guna bila- bila masa...

    ReplyDelete
  7. omg! nak sangat bende ni.. memang perlu la! walaupun nmpk scary. haha tapi best sangat sbb portable.

    ReplyDelete
  8. wah,inovasi terbaru ni...first time tgk xu pakai ni..kalah bagus bolehla usha2 nanti hehhehe

    ReplyDelete
  9. wah.. macama-macam sekarang ni yea.. alat-alat yang digunakan di Spa pun dah boleh di beli kat luar.. harap hasilnya macam kat spa juga.. tapi kena amalkan pemakanan yang sihat dan penjagaan wajah dengan rutin kulit yang betul hari2 ye..

    ReplyDelete
  10. Nampak best tapi takutnya Nak letam dekat muka heheh..bleh try jugak nanti

    ReplyDelete
  11. senangnya sambung terus dari telefon. tak payah dah sambung plug bagai..hebat inovasi sekarang. macam menarik je kalu beli satu ni

    ReplyDelete
  12. Bestnya ada eye patch macam ni dekat rumah. Boleh spa sdn.bhd tanpa gangguan dan bila² masa shaja. Menarik sungguh. Mudah guna, mudah alih. Memang berbaloi . Kena ada satu dkt rumah ni nanti

    ReplyDelete
  13. Nampak menarik je, sis pun sedang cari cari produk yang boleh pudarkan eyebeg sis ni. Menjadi ke kalau eyebeg teruk?

    ReplyDelete
  14. Woahhh hi tech sangat ni. Tapi tgk lampu lampu tu mcm akut je plak kalau nak pakai. Huhu. Kena pakai berapa kali baru nampak perbezaan eh?

    ReplyDelete
  15. Wow best betul ada bende mcm ni. Kulit mulus tulus la lepas ni. Yg penting x d kesan sampingan. huhuhu

    ReplyDelete
  16. LED?? lol i cannot understand the technology behind which help to work as eye patch, but if is useful to you then i supposed it is a good one! i would love to try it too!

    ReplyDelete
  17. Wah menariknya kita tak cuba lagi. Memang nak rawat eyebag ni. tak suka kumpul eyebag ni mata akan nampak lagi teruk.

    ReplyDelete
  18. Wah...best kan dpt produk hi, bkn senang nk dpt produk dari Korea,kak pun suka pakai sbb senang btl nk guna

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.