Nak Kurus? Ini Jadual Diet Sepanjang Ramadan

Māmy Syu
1
Tips diet, nak kurus bulan puasa, jadual diet bulan ramadan, cara nak kurus cepat sebelum raya

Ramai yang ingin mengambil kesempatan untuk berdiet sepanjang bulan Ramadan kerana merasakan inilah masa yang sesuai untuk mengawal nafsu makan.
jadual kurus ramadan
Namun begitu, sekiranya you all tidak tahu cara dan amalan diet yang betul, boleh jadi usaha itu akan jadi sia-sia saja nanti. Malah, takut pula badan bertambah naik dek kerana ‘shopping’ sakan di bazar Ramadan.
kuruskan badan di bulan puasaturun berat badan berpuasa
Apa yang menarik perhatian ramai wanita bila melihat perkongsian oleh Norafiza Mahmud yang disediakan sekali jadual diet sepanjang bulan Ramadan yang boleh you guys ikut. Setakat nak buang 5-10 kilogram tu apa ada hal. Hiks! Jadual yang disediakan ini tidak mengandungi gula, garam, santau atau pun minyak yang tinggi. Sebaliknya, korang boleh rasa semua kandungan itu di dalam air asam atau gula yang terkandung dalam jus buah-buahan. Kalau rasa nak pakai kebaya raya nanti, jom ikut jadual ini.
turun berat badan berpuasa, petua kuruskan badan di bulan ramadan,jadual diet ramadan untuk badan langsing dihari raya
turun berat badan berpuasa, petua kuruskan badan di bulan ramadan,jadual diet ramadan untuk badan langsing dihari raya
turun berat badan berpuasa, petua kuruskan badan di bulan ramadan,jadual diet ramadan untuk badan langsing dihari raya
turun berat badan berpuasa
turun berat badan berpuasa, petua kuruskan badan di bulan ramadan,jadual diet ramadan untuk badan langsing dihari raya
Dalam menu-menu tersebut, tidak ada juadah kuih langsung. Tapi you all boleh memilih satu atau dua jenis setiap kali berbuka dengan kuantiti dua ketul saja. Namun begitu, kalau korang dah pilih nak makan nasi, terpaksalah lupakan nak makan kuih tu.
Awak nak kurus kan? Kena tahan sikitlah guys! Lagipun puasa inilah masanya nak mengajar nafsu makan kita tu supaya lebih behave..tak gittew mak nye?

Kenapa perlu 15 minit Bersenam

Bukan hanya bersenam, terpulang pada korang sama ada nak kemas rumah atau buat apa-apa saja asalkan mampu mengeluarkan peluh. Cara ini dapat memenuhi keperluan lapan gelas sehari dalam tempoh berpuasa.

Cara memasak untuk Turunkan Berat

Gunakan non-stick pan dan setengah sudu butter, sama ada untuk masak barang basah atau sayuran. Butter tu pun dah cukup bagi rasa sedap.
turun berat badan berpuasa
turun berat badan berpuasa

Kudap-kudapan yang Dibolehkan

Untuk kudapan pula, korang boleh makan buah epal hijau, badam, aprikot dan kurma. Buah-buahan tersebut juga boleh dijadikan jus, tapi jangan ditambah pula dengan gula. NO!
turun berat badan berpuasa
Siapa cakap nak diet tak boleh makan sedap? Tapi, paling penting you all kena jaga portion dan ambil makanan yang sihat saja.

Add On Supplement Fat Burner untuk Kesan Lebih Cepat

Berikut merupakan suplemen diet yang selamat untuk diambil. Malah ia dijual di farmasi selepas didaftarkan dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD). Antara suplemen kurus yang selamat untuk diambil adalah;
kurangkan berat badan,turun berat badan berpuasaturun berat badan berpuasa,kurangkan berat badanturun berat badan berpuasa,kurangkan berat badanturun berat badan berpuasa kurangkan berat badan
kurus berpuasakurus berpuasakurus berpuasakurus berpuasa
turun berat badan berpuasa,kurangkan berat badan
turun berat badan berpuasa,kurangkan berat badan
turun berat badan berpuasa,kurangkan berat badan
turun beratturun beratkurus berpuasakurus berpuasa

kurangkan berat badan
Ok guys? Selamat berpuasa dan berdiet! Semoga kurus di Hari Raya!

Post a Comment

1 Comments

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!