Syok Dapat Skin Analysis Percuma Sempena MBH Medispa Taiping Grand Opening

Sempena MBH Medispa Taiping Grand Opening pada 27 Julai lalu, pengunjung ditawarkan pelbagai promosi menarik antaranya khidmat skin analysis, hair analysis dan rawatan muka semuanya secara percuma! Yes it's FREE guys! You guys orang Taiping tu rugi gila tau I cakap. Sebab dah terlepas acara pembukaan ni. MBH Medispa Taiping ni adalah cawangan MBH Perak yang ke-3 manakala untuk seluruh Malaysia, branch Taiping ni merupakan branch yang ke 21 tau. Woww kan?!

spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,
Lepas scan, baru I tahu I ada masalah pori terbuka dan kulit berminyak

I personally memang kagum dan teruja sangat melihat growth MBH Medispa ni, sebab sejak diasaskan tahun 2008 dulu, diorang dah berjaya kembangkan sehingga 21 cawangan ke seluruh tanah air. Fuff~ serius bangga, sebab pengasasnya orang kita okey! Puan Yaya Mohamad, pengasas MBH Medispa bersama crew-crew di bawahnya surely dah berkerja keras untuk sampai ke tahap ini. So far diorang dah pun merangkul dua anugerah berprestij, iaitu Top Brand Excellence Service Asia Pasific 2017-2019 serta Malaysia Tourism Council Gold Awards 2018 dan sekaligus menaikkan lagi value MBH di mata pengguna.

Ditanya soal penambahan cawangan, Puan Yaya berkata "Taiping bukanlah cawangan terakhir MBH Medispa". Beliau bahkan bercadang menambah
rangkaian MBH di Kinrara, Puchong,
Nilai, Subang dan Melaka
menjelang Ogos dan September nanti.


Pembukaan cawangan MBH Medispa Taiping bagi Syu memang betul-betul kena dengan timing, sebab selama ni, kami orang hulu Perak kena bergerak jauh ke Ipoh semata-mata untuk mendapatkan rawatan masalah kulit wajah berjerawat, berparut, kulit kusam dan jeragat ni tau. Taiping is much nearer than Ipoh, plus I ada kakak yang tinggal di Semanggol which is tak jauh dari Taiping. So lebih convenient nak datang sini.


Acara Pembukaan MBH Medispa cawangan Taiping

spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,

Upacara Perasmian Pembukaan disempurnakan oleh penyanyi yang tengah meletop-letop dekat youtube sekarang ni dengan lagu 'Atikah Songket' iaitu Kanda Khairul. Beliau merupakan pelanggan setia MBH Medispa, dan secara kebetulan Kanda Khairul juga merupakan anak jati daerah Larut Matang dan Selama ini.

spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,

Usai upacara perasmian tu, Syu terus bangun ambil makanan di meja buffet sambil melayan anak-anak makan. haha I ni mak anak 3, mana boleh tinggal anak weh! Datang grand opening spa pun bawak anak oii~ Masa tu I tengok orang lain dah mula bangun dari tempat duduk berpusu ke kaunter merebut kupon diskaun 90% serta grab sampel produk dan sesi rawatan percuma!

spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,

Serius hampir tercekik I nak telan nasik ni bila melihatkan gelagat manusia berebut kupon free. Memang banyak gila promo masa hari kejadian tu. Hati mana lah tak gelisah tengok orang grab macam-macam promo, while engkau sibuk menyuap anak makan huhu. Tapi at the end, setiap orang yang datang semuanya dapat goodies bag berisi cerderamata dan sampel produk percuma. Yeayy!


Rawatan Paling Popular MBH Medispa

So far, rawatan yang paling banyak menjadi permintaan dan sambutan adalah rawatan SGF Scar Solution. SGF atau Skin Growth Factor ini merupakan rawatan menggunakan mesin moden yang membantu meratakan kesan parut jerawat yang nampak 'berkawah' tu serta menaikkan seri muka sekaligus muka nampak cerah dan glowing. Dah beribu-ribu feedback customer yang berpuas hati dengan hasil rawatan SGF ini. Syu pun teruja nak cuba oii~


MBH Medispa Taiping?

Syu yakin yang warga Taiping dah tahu apa itu medi-spa kan? Medispa adalah gabungan perkatan medical dan juga spa. Rawatan medispa memang dah terkenal di Malaysia ni, cuma bezanya pada brands. For me, MBH merupakan brand medispa yang I percayai tahap expertise nya. Sebab para therapist MBH ni semuanya ada lulusan IPT dan sangat terlatih.



So MBH tu apa pula ya?
Ok, MBH ni merupakan singkatan kepada Maya Beauty House, dibawah naungan MOHA Group Sdn.Bhd. Di bawah MBH ni pula ada beberapa pecahan servis kecantikan lain termasuklah, MBH Medispa/Skin Expert (2008), MBH Body Theory (2018) dan juga MBH Haircare (2017). Setiap pecahan ni menawarkan rawatan khusus mengikut bidang kepakaran masing-masing.


MBH Body Theory & MBH Haircare
Selain rangkaian pusat rawatan kecantikan, MBH juga menawarkan rawatan pelangsingan badan di cawangan MBH Body Theory Johor Bahru dan pusat rawatan rambut di Melaka. Produk yang digunakan di pusat-pusat rawatan ini adalah produk organik dan halal, keluaran MBH sendiri dan dikilangkan oleh Moha Biotech, Kulai Johor. Antara produk yang MBH keluarkan adalah MBH Nutricare, MBH Shampoo dan juga Dermaklair.



Dermaklair, produk penjagaan kulit oleh MBH Medispa


spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,

Produk skincare jenama Dermaklair ni sebenarnya dah lama bertapak kat Malaysia ni. Hampir dua puluh cawangan spa, selain daripada MBH telah pun menggunakan produk Dermaklair sebagai rejimen rawatan di spa diorang.

Hey! Barang baekk! Opkos lah ada demand dari spa-spa lain. Dermaklair ni berkualiti premium dan bukan main 'timbang kilo' je. Malah diorang ada team R&D dan chemist diorang sendiri kat kilang di Johor nuu~

Tapi bila kata premium ni bukan bermakna Dermaklair ni takde channel ke pengguna luar. Kita sebagai home-user pun boleh dapatkan produk Dermaklair ni dan pakai kat rumah sebagai rutin penjagaan kulit  harian kita.

You all beli je dekat dermaklair.com

spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,
Syu nak grab yang ni sebab nak rawat pigmentasi (jeragat) tepi mata kiri ni. Jeragat ni naik masa preggy tahun lepas.


So orang-orang Taiping! You all dah cukup teruja untuk ke MBH Medispa?
Guys, kalau nak berkunjung ke MBH Medispa Taiping ni, make sure datang pada hari Selasa hingga Ahad saje tau. Setiap hari Isnin spa tutup ye guys. Tapi kalau was-was sama ada spa bukak ke tak, you guys contact je diorang dulu sebelum nak datang.

Tak susah pun, just klik je link wasap ni >>+6018-258 3329<< dan tanya lah apa you guys nak tanya.hehehe. Kalau tak sure MBH Medispa ni kat mana, you all boleh request GPS locations dari diorang. Jangan malu jangan segan, staf MBH semuanya friendly and very helpful tau.


MBH MEDISPA TAIPING

31, Jalan Ciku Off Jalan Tupai, Kg.Jambu
34000 Taiping, Perak
spa area taiping, rawatan facial taiping, medispa taiping, MBH Medispa cawangan perak, mbh perak, mbh medispa taiping,

27 comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah[at]gmail[dot]com <(=^.^=)y

  1. bestnya dapat analisis kulit muka.. senang bila tahu kulit kita ni jenis apa kan.. senang nak jaga nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kan. I oun selama ni main sebat je skincare kat drugstores tu. Padahal kulit tak perlukan produk tu pun huhu

      Delete
  2. Fuh hebat berita baca mengenai MBH Medispa.

    Bagi yang mempunyai masalah kulit berunntung sebab dah buka di taiping.

    Tapi arzmoha bukan dibawah MOHA group Tau hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahah..baru nak tanya soalan yang sama. Moha group ada kena mengena dengan arzMoha ke haha. Sekali tuan dia dah buat disclaimer

      Delete
  3. baguslah ada free skin analysis customer boleh tahu dulu apa masalah kulit before proceed to treatment kan

    ReplyDelete
  4. Baru tau mbh ni ada untuk rambut jugak. Bestnye dapat free skin analisis.ada makan2. Dapat voucher diskaun plak tu. Lama dah tak manjakan diri kat spa ni. Hihi

    ReplyDelete
  5. ia bersesuai tak dengan lelaki? hehe. Bagusnya SPA ini, yang pasti mereka yang menjaga diri akan berpusu-pusu ke sini kelak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mbh medispa sesuai untuk lelaki dan perempuan. Penyanyi kanda Khairul pun buat rawatan medispa kat MBH

      Delete
  6. ewah seronok la orang taiping sekarang boleh pergi manjakan diri kat MBH medispa. BBL pun time raya baru-baru ni pergi MBH buat treatment muka, baru berseri time raya kan. tak gitu

    ReplyDelete
  7. Suka nya dpt cek kulit tu.. suka.. area sini boleh juga kan tp nak yg free.. hahaha

    ReplyDelete
  8. dERMAKLAIR TU NAMPAK macam sk11 liquid je.. bestnya dapat cek masalah kulit secara percuma... tahniah mbh spa.. sekarang dah berada di taiping dulu kita pergi yang kajang..

    ReplyDelete
  9. wahhh tahniah medispa di atas cawangan terbarunya di Taiping. semakin lebar sayapnya ya. semoga terus sukses ! ramai suka berSPA nie sinis ebab layanan dan servis yg bagus

    ReplyDelete
  10. Untungnya dapat rawatan kulit secara percuma kan. bukan selalu nak dapat rawatan yang bukan murah kosnya untuk sekali rawatan.

    ReplyDelete
  11. Teringin nak analisis kulit sendiri. Nak tahu sttaus kulit sensiri macam mana walaupun sebenarnya dah tahu tak cantik. Sesekali dapat pergi Mbh untuk rawatan pun bestkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh. Cantik tak cantik tu subjektif sis liez. For me, I lebih concern pada kesihatan kulit. Hehe biar husband sentuh pipi kita ni, sokmo lembut n halus je.hehe

      Delete
  12. Best juga ni. Tak pernah buat facial treatment lagi. Takdelah jauh sangat rumah dengan MBH Medispa Taiping ni. Ada masa nanti nak cuba la juga. Boleh tau masalah dan rawatan untuk kulit sendiri

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  13. MBH dah semakin maju dan berkembang ye. Tahniah pada MBH - Rawlins pernah mendapatkan rawatan di cawangan mereka di kawasan rumah Rawlins.

    ReplyDelete
  14. ni namanya sesi manjakan diri dgn tinggal anak kat umah ni... kikiki... tapi ok apa sesekali bg peluang kat diri sndiri pula... manjakan wajah sesekali kan... medispa ni ramai ckp ok tp sis x de peluang lg nk try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ok sis.
      Tak kata rawatan yag ratus2 tu. Tapi rawatan umum yg below 100 tu oun, memang terasa kesan dan nampak hasil nya sis.

      Delete
  15. Wow smpi ke taiping cawangannya! thanks for introducing mbh medispa, will wait for its promotion kt KL :P

    ReplyDelete
  16. Untung dapat percuma sebab mahal tau skin analysis ni. Pernah buat jugak tahun lepas dna awal tahun aritu. Bila tahu prob skin kudah lah nak cari solusi dan produk yang sesuai dengan masalah kulit kita kan

    ReplyDelete
  17. Bagusnya kita blh scan masalah kulit kita. Akk mmg suka cuba kalau ada analisis macam ni. At least kita blh atasi dan rawat

    ReplyDelete
  18. Seronoklah orang perempuan Taiping makan cantik lah selepas bila dah ada MediSPA kat sana heheheeh kita orang laki bila lak nak ada SPA untuk laki ni wakakakak...

    ReplyDelete
  19. Untunglah dapat skin analysis tu, kalau bayar memang mahal gila harganya kan. Dulu pernah buat tapi tulah, harga mahal sgt

    ReplyDelete
  20. Wah tahniah MBH Medispa ada buka cawangan baru di taiping. Lepas ni orang taiping nak cantik & rawat wajah tak payah pergi jauh2 kan.

    ReplyDelete
  21. Anonymous18:08

    I read this paragraph fully about the comparison of latest and previous technologies, it's awesome article.

    ReplyDelete
  22. Anonymous11:47

    Excellent blog here! Also your web site loads up fast!
    What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my website loaded up as quickly as yours lol

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.