INLAB Senz Home Cinema Projector, Pengganti TV di Rumah

Home Theater Projector
inlab Home Projector
Kira-kira genap dua tahun Mamy Syu and family move in to our new house, dan serentak dengan itu, TV rumah kami rosak. Namun ironinya kami masih lagi mount it on the wall. haha sebagai perhiasan I guess, sekadar mencantikkan pemandangan living hall, namun dah lama ianya tak berfungsi.
Home Theater Projector
Tidak mempunyai TV bukanlah masalah berat bagi anak-anak, tapi bagi Mamy, kadang-kadang ianya mengganggu juga.
Home Theater Projector
inlab senz projector,INLAB home cinema, projektor inlab senz projector home cinema
Anak-anak lah yang paling happy! Alhamdulillah rezeki anak-anak selalu ada
Home Theater Projector
I always rushing dengan urusan harian di rumah, sebab I hanya ada masa sebelah malam sahaja kerana sebelah siangnya I keluar berkerja.
Home Theater Projector
Budak-budak biasalah, bila kita tengah sibuk sediakan hidangan makan malam, cuci pinggan mangkuk, cuci baju dan menggosok pakaian untuk persiapan hari esok itu lah mereka nak bergaduh berebut smartphone, si adik menangis melalak boleh bikin Mamy stress dan jadi lebih runsing!
Home Theater Projector
Haa masa tu la I rasa perlu sangat-sangat akan TV di rumah.
Home Theater Projector
Selesai kerja rumah, Mamy sempat chilling myself seketika sambil membelek-belek TikTok. Entah dari mana, tiba-tiba video INLAB Senz Projector Home Cinema Projector stumbled on my FYP.
Home Theater Projector
I was like "Wahh! menarik ni, even better than TV"
Home Theater Projector
So gais ini dia projektor yang Mamy maksudkan. INLAB Senz Home Cinema Projector. Bersaiz standard bagi sesebuah projektor, dengan 22cm panjang, 29cm lebar dan ketebalan atau tinggi 9cm.
Home Theater Projector

INLAB home cinema

Beratnya tidak terlalu berat, lebih kurang berat laptop Mamy Syu pakai sekarang iaitu dalam 1 ke 2 kg sahaja. Kiranya cirinya agak portable, meaning kita boleh angkut dia ke sana ke mari dengan mudah. Malah si Araa yang baru 5 tahun tu pun boleh jinjing projektor ni bawa masuk bilik dia tanpa bantuan orang dewasa.
INLAB home cinema
Paling best di dalamnya dah pun ada Dolby Audio speaker, dan maksimum volume dia sangat kuat. Seriously memang betul-betul kuat, bukan kuat tipu-tipu okey?! Audionya pun cantik, tak mendatar, dan sangat best untuk layan movie dan juga main game.
INLAB home cinema
Disebabkan ia merupakan DLP Projector, jangan expect paparan yang sangat sharp seperti LCD projector.
INLAB home cinema
INLAB Senz Projector merupakan DLP projector, di mana ia menggunakan teknologi LED sebagai paparan. Biarpun paparan tidak setajam LCD projector, tapi kelebihan DLP projector seperti Senz ini, imej yang terpapar tidak nampak berpiksel (pixelate).
INLAB home cinema
Selain itu warna yang dihasilkan juga sangat vivid, dan contrast dia tinggi menjadikan display game yang ada warna putih atau hitam akan nampak betul-betul putih (pure-white) dan betul-betul hitam gelap, bukan putih nampak yellowish white atau hitamnya nampak kelabu.
INLAB home cinema
inlab senz projector

Apa yang Harus Diperhatikan semasa Memilih Projektor

Sekiranya kalian sedang mencari-cari projektor untuk digunakan di rumah, pilihan ideal untuk projektor bergantung kepada faktor sama ada kalian mahukannya untuk home theatre atau untuk office presentation. Jujurnya andai kalian mahukan pengalaman seperti panggung wayang di rumah, you guys should go for this Senz projector from INLAB. 
INLAB home cinema
Sebab apa Mamy berkata sedemikian? Ha! Pastikan kalian membaca artikel ini sampai habis!
INLAB home cinema
inlab senz projector
INLAB home cinema
inlab senz projector,INLAB home cinema, inlab senz projector
inlab senz projector

Ciri-ciri Home Cinema Projector Terbaik

Pengalaman Menonton

Sistem bunyi : Built-in audio speaker dalam INLAB Senz projector adalah yang diperakui oleh Dolby Audio. Seperti Mamy sebut di perenggan awal tadi, dynamic sound system Senz projector ini menjamin high-impact audio, memberikan pengalaman yang sangat mirip dengan suasana panggung wayang. Just turn on your maximum volume pada projektor and grab a bucket of popcorn!
INLAB home cinema
Full HD : Dengan paparan beresolusi tinggi 1080P (support up to 4K) Senz projector dapat memainkan filem-filem dalam HD dengan smooth dan berkualiti tinggi pada 16:9 screen ratio tanpa jittered atau distorted imej. Semua orang tahu sekiranya tv atau projektor yang tidak support HDR, gambar dan tayangan video akan nampak tertarik (stretched) dan objek akan nampak lebih lebar, kontot dan cacat.
Malaysia projector Malaysia
Kontras tinggi : Pernah tak kalian menonton filem pada projektor dan perasan ada objek tertentu yang sepatutnya hitam, tapi ianya kelihatan kelabu? Perkara ini tidak berlaku dengan INLAB Senz projektor. Level contrast yang tinggi menjadikan projection image lebih hidup dan vibrant secara asli. Ciri inilah yang menjadikan INLAB Senz projector popular untuk aplikasi pawagam di rumah.
Malaysia projector Malaysia
Pengurangan Pixelation : Tidak seperti projektor LCD, Senz home cinema projector mempunyai struktur piksel yang disenyapkan apabila dilihat dari jarak tontonan biasa iaitu 1.5m. kerana teknologi LED berupaya memancarkan warna imej dengan lebih tepat dan jitu (true to color).
Malaysia projector Malaysia

Kemudahalihan atau portability

Portable: Projektor Senz lebih ringan dan mempunyai bahagian yang minimal menjadikan ianya sangat mudah alih dan bergerak keluar. Projektor INLAB Senz home cinema menggunakan teknologi LED boleh disambungkan ke telefon pintar, tablet dan peranti mudah alih yang lain dengan mudah, dan sesuai untuk kegunaan outdoor.
Malaysia projector Malaysia
Malaysia projector Malaysia,projektor home cinema
Malaysia projector Malaysia

Mudah digunakan (seamlessly and effortlessly)

Fokus Auto : Ciri auto focus menjadikan tayangan filem di rumah lebih lancar dan tak renyah. Bak kata orang kampung Mamy, 'Just plug and play', budak tadika pun boleh buat.
Malaysia projector Malaysia
Automatic Keystone : Mempunyai 4 Point Keystone untuk semua sudut pelarasan paparan secara auto. Sebagai contoh, sekiranya kalian meletakkan projektor sedikit ke kiri atau kanan, atau serong, mahupun senget, projection akan tetap nampak square elok sahaja secara automatik, melalui ciri auto keystone ini.
Malaysia projector Malaysia
Malaysia projector Malaysia, setup inlab senz projector
Malaysia projector Malaysia

Connectivity

Port Penyambungan : Untuk connectivity pula, ada tersedia Wi-Fi dan Bluetooth juga, selain 2x port HDMI dan 2x USB port serta AUX audio jack standard size (3.5mm) untuk penyambungan mudah.
Malaysia projector Malaysia
Game Console Supported : Projektor Senz ini juga menyokong sambungan dengan peranti gaming seperti Switch, Xbox dan juga Playstation. Mamy sendiri dah cuba sambungkan dengan Nitendo Switch pada Hari Raya lepas bersama anak-anak. Pengalaman bermain rasa lebih puas dengan paparan skrin besar.
Malaysia projector Malaysia
Screen Cast/ Mirroring : Sambungan HDMI atau USB tak berfungsi? Tak risau dah, sebab INLAB Senz boleh screen casting or mirroring dari mobile phone dan  smartphone dengan mudah. Lepas ni boleh lah main Mobile Legend atau Free Fire pada layar 100 inci. Tak gitu awok?
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Ultra Home Projector

Harga Projektor INLAB ini Mampu Milik

RM2,899.00RM989.90 : Mamy sebagai rakyat marhaein yang berjiwa kayangan, jutawan, bangsawan ini memang suka sangat dengan harga INLAB Senz Projector ni compared to harga smart TV saiz 98". Dengan spesifikasi yang cukup memenuhi kehendak isi rumah Mamy, plus adanya pre-installed YouTube, Netflix dan Google PlayStore yang dikuasakan oleh Android 9.0 OS, pun boleh didapati melalui Shopee dengan harga begini. Nilai yang tak masuk akal bagi pengalaman menonton TV skrin besar.
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Buy Now Pay Later : Jika kalian tidak memiliki kad kredit, kalian masih mempunyai alternatif untuk membeli dengan ansuran mudah. Beli saja di Shopee dan nikmati skim ansuran SPayLater, selama 3, 6 atau 12 bulan, terpulang pada komitmen masing-masing. Bagaimanapun Mamy suggest kalian pilih skim ansuran selama 6 bulan dan cuma perlu bayar sebanyak RM164.95 sahaja sebulan.
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Home-cinema Projector INLAB+Senz

Home-cinema Projector INLAB+Senz
Official Website - https://inlab.com.my
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Official Shopee - Semak Harga di Shopee!
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Official Lazada - Semak Harga di Lazada
Ultra Home Projector 4K
Ultra Home Projector

Review Jujur Mamy Syu

Sebagai penutup, suka Mamy simpulkan pandangan peribadai Mamy sebagai ibu yang sangat suka kepada penjimatan dan gaya hidup minimalis. Harga Projektor Senz ni bawah RM1000, jadi dikira masih berbaloi sebab kita boleh tonton movie. Kira ok tu boleh view 120-200 inci tambah sikit dengan surround bar 400w audio tambah rear speaker Dolby 5.1 channel dalam RM 1000 lagi. 
Ultra Home Projector
Dalam RM 2000 dah siap perfect family home cinema. Waktu biasa tengok tv kecik 43inci jimat karen (electricity). Waktu nak layan movie boleh on mini cinema. Kalau ikut kiraan sepatutnya lebih puas dari beli televisyen 65-80 inci cuma bab ketahanan projektor Mamy tak pasti. Nak kena cuba pakai setahun dulu ni, annti Mamy come back here, sory kat sek mung belaka deh?!
Ultra Home Projector
#INLABmalaysia #inlabsenz #senzprojector
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Home-cinema Projector INLAB+Senz
Ultra Home Projector

Catat Ulasan

0 Ulasan