Recommendation Suplemen Astaxanthin Terbaik, Review Terbaru Tahun 2019

Lately ini suplemen astaxanthin menjadi suplemen yang banyak dicari kerana khasiatnya sebagai antioksida untuk keremajaan dan menghalang tanda-tanda penuaan, mencantikkan kulit, serta membantu penglihatan. So adakah you all pun termasuk salah seorang yang sedang mencari suplemen ini?

Bagi you guys yang sedang duk mencari suplemen ini, ada baiknya you all baca artikel dari makcik farmasi ni sampai akhir before you guys buat keputusan. Astaxanthin ni ada banyak pengeluar, cuma bezanya adakah ia dihasilkan bawah kawalan kebersihan yang mengikut standard GMP? Atau mungkin diproses dekat so-called kilang yang ala-ala bangsal kuda? So better you check out sebelum terkena.

Gasakan kuasa media sosial sekarang ni cukup kuat sampai menyebabkan sebahagian besar masyarakat mula tak mempercayai ahli perubatan. Kami personel kesihatan sebenarnya memikul panggu berat dalam mendidik masyarakat agar tak termakan umpan penjual produk kilang OEM yang sebilangan besarnya tak mempamerkan senarai kandungan secara jujur dan betul. You guys perlu meneliti label suplemen sebelum membuat pembelian

UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,
BiO-LiFE Astaxanthin 6mg - "Your ever young skin guard"

Memperkenalkan BiO-LiFE Astaxanthin 6mg, produk supplemen terbaru keluaran BiO-LiFE. BiO-LiFE Astaxanthin 6mg ialah oral suplemen dalam bentuk kapsul yang berfungsi sebagai makanan tambahan (super foods) dengan bahan aktif microalgae extract yang kaya dengan carotenoid xanthophyll semulajadi. Kehadiran carotenoid ini lah sebenarnya yang memberikan pigmen warna pinkish-orange pada hidupan marin seperti alga, salmon dan krill (udang kepal/udang geragau). Ia sangat membantu dalam perlindungan kulit dari kerosakan radiasi matahari serta membantu improve kesihatan badan secara umum.

Melalui diet harian, kita mungkin perlu mengambil 3 cawan ikan salmon each meal, iaitu dari pagi hingga malam. Disebabkan ianya hampir mustahil untuk mendapat cukup supply astaxanthin dari makanan harian, so bagi mendapat kesan yang kuat dan manfaat yang optimum, kenalah consume astaxanthin dalam bentuk supplement.



Soalan lazim mengenai suplemen astaxanthin


Bagaimana bahan aktif astaxanthin diekstrak?

Kandungan aktif bagi suplemen astaxanthin ini merupakan karotenoid semulajadi yang diekstrak dari mikroalga Haematococcus pluvialis yang ditanam dalam persekitaran terkawal dan bersih di bawah aplikasi sistem photobioreactor.


Apa kegunaan & manfaat astaxanthin?


Sebagai antioksida yang sangat poten
"Research found that carotenoids have an antioxidant activity that is 100 times that of α-tocopherol and that carotenoids protect membrane lipid from peroxidation." (Miki, W. 1991. Biological functions and activities of carotenoids. Pure Appl. Chem. 63:141-146)


Kesihatan kulit
Hasil kajian menunjukkan astaxanthin dapat reduce wrinkles, mengurangkan kesan selaran matahari dan memelihara keanjalan kulit serta beberapa lagi cosmetic benefits yang lain. Astaxanthin ni membantu melindungi kulit daripada mendapat kesan radikal bebas oleh pancaran UV matahari dimana ia merupakan punca utama penuaan awal.

UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,
Astaxanthin melindungi setiap lapisan sel, hingga ke lapisan paling dalam kulit.


Kesihatan mata
Carotenoid astaxanthin dikatakan dapat merendahkan kadar AMD (age-related vision loss) di kalangan warga emas. Astaxanthin telah ditemui pada konsentrasi tinggi di sekitar makula mata dan retina yang bertindak sebagai antioksidan dan mengurangkan kerosakan sel mata.


Kesihatan kardiovaskular
Melalui percubaan terhadap tikus, astaxanthin didapati dapat menurunkan tekanan darah sekaligus merendahkan risiko masalah jantung / aterosklerosis. Selain itu, terdapat juga kajian awal mengatakan astaxanthin dapat meningkatkan paras HDL (kolesterol baik) dalam darah.


Alzheimer & Parkinson
Banyak kajian dah dijalankan, dan astaxanthin didapati boleh membantu melambatkan proses degenarasi neuro akibat faktor usia. Bagaimanapun penggunaannya sekadar untuk langkah prevention  sahaja lah sebab once seseorang tu mula menunjukkan tanda alzheimer, (seperti pelupa, masalah bertutur) haa ketika tu kau telan berkilo-kilo astaxanthin pun can never stop or reverse them.


Ketahanan otot dan stamina
Hanya sedikit kajian tentang ni. Tapi ia dikatakan dapat membantu meningkatkan stamina para olahraga serta merendahkan severity of muscle soreness pasca senaman.



Bagaimana cara pengambilan astaxanthin?


Disebabkan ia merupakan komposisi larut lemak yang perlu dimetabolis melalui hati sebelum ia sedia dibuang dari badan. So adalah amat tak digalakkan untuk start astaxanthin dengan dos yang tinggi. Formulasi astaxanthin terdapat dalam sediaan 4mg dan 6mg. Walaupun masih belum ada rekod side effect, namun tak disarankan ambil astaxanthin melebihi 12mg sehari. Kapsul 6mg astaxanthin ini elok diambil bersama makanan (iaitu selepas makan) untuk meningkatkan penyerapan agar badan mendapat manfaat yang optimum.




Langkah berjaga-jaga & kesan sampingan astaxanthin?


Masih belum ada cukup data tentang kesan sampingan, tapi astaxanthin tak sesuai diambil oleh ibu hamil/menyusu dan juga kanak-kanak.



Bagaimana saya memilih produk astaxanthin yang baik?


Banyak pilihan sediaan carotenoid-astaxanthin yang terdapat di pasaran namun jadilah pengguna bijak dengan memilih produk yang lulus KKM. Setiap produk yang melepasi ujian saringan kementerian, pasti tercatat nombor MAL berserta pelekat hologram meditag pada packaging produk tersebut.

BiOL-LiFE, UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,

Produk yang memperoleh kelulusan KKM adalah lebih terjamin selamat dari campuran bahan terlarang atau risiko overdose. Seperti BiO-LiFE Astaxanthin 6mg ini, kalau you guys semak dekat website NPRA, ia nya sudahpun berdaftar dengan KKM dengan nombor MAL15105003NC and can be purchased at any >>Guardian¹<< outlets or >>CARiNG¹<< Pharmacy. (click links¹ to buy online)


Ulasan peribadi Syu menggunakan BiO-LiFE Astaxanthin 6mg.

UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,
As we live in Malaysia, sun exposure is unavoidable

Mengurangkan kesan selaran matahari
Ianya memang berkesan I can tell. I began taking this astaxanthin 6mg once a day just 14 days before I pergi bercuti ke Terengganu. Yelah, kat Ganu kan memang panas so I ambil langkah awal to prevent sunburn. I was at Pantai Batu Burok for hours tapi kulit I langsung tak terbakar dan berjelaga! Really amazed at the effect. I was like, wow hebatnya! 

Bagaimanapun, pengambilan astaxanthin secara oral bukan lah bertujuan untuk replace peranan krim sunscreen atau UV-tint cream okey? Jangan kejap lagi you all mengelat pulak, taknak apply sunblock dengan alasan, dah makan astaxanthin. pfftt~ Heyy!..krim perlindungan UV tetap kena pakai juga okey. Biar astaxanthin melindungi kulit kita secara dalaman, manakala krim SPF 50 PA+++ pula bertindak sebagai 'perisai' dari luaran sambil memberikan perlindungan ekstra dan menyeluruh. Gitteww!


UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,

Improve masalah silau ketika memandu malam
Syu memang banyak berkerja di hadapan skrin, either laptop mahupun smartphone, masing-masing tak kurang dari 8 jam sehari. Saban tahun power cermin mata Syu keep increasing dan masalah silau Syu ni kian bertambah teruk. Nak cerita, berkat consume capsule astaxanthin ni alhamdulillah masalah fotosensitiviti Syu dah makin better dan sekarang ni Syu dah confident driving malam-malam.

Dalam kajian, carotenoid jenis xanthophyll ini sangat berkesan mengurangkan kerosakan mata dan juga mampu menyerap pancaran blue-light (dari skrin) daripada memberi kesan buruk terhadap retina. So kalau you all berkerja dalam bidang tugas yang menuntut you all mengadap skrin je most of the time, better try this suplemen.


Benefits astaxanthin yang lain?
Bagi manfaat astaxanthin yang lain macam memudarkan garis halus dan kedutan tu, Syu masih belum nampak kesannya pada Syu so far. Syu akan consume for another 2 months dan get back here untuk tulis update tentang manfaat lain yang dapat Syu experience after 2 months okay?

So these are my 3 months stock. Ahhaa 😆
Hi can you add on where to buy at the end of your posting please? Guardian > http://Biolife.2.vu/guardianAsta6mg CARiNG Pharmacy > http://Biolife.2.vu/estorecaring2u_asta6mg
Nak buat stok astaxanthin macam Syu?
Senang je. Stock up your supplement secara online kat sini ↓

Guardian

https://Biolife.2.vu/guardianAsta6mg

CARiNG Pharmacy
 

Stay tune for the next update. Bubbye!
UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,



24 comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. Anonymous15:18

    Hello to all, it's in fact a nice for me to pay a
    quick visit this site, it contains important Information.

    ReplyDelete
  2. Anonymous15:30

    This excellent website certainly has all of the information and
    facts I needed about this subject and didn't know who to ask.

    ReplyDelete
  3. Menarik betul post ni. Thank you shu berkongsi informasi yang menarik. Terus yaya rasa berminat nak cuba. Kena cari di farmasi lah ye.

    ReplyDelete
  4. Astaxanthin ni bagus jugak kan. When I see MAL number I dah secured dah sbb confirm daripada KKM. And yeah I wonder berapa price dia sekarang ni kalau check kat Guardian. Because the benefits dia tu agak boleh mencounterback my own problem. Mata dah lah rabun, sakit sendi pulak tu and cepat sakit2 badan lenguh bila bersenam.

    Hahaha. Nanti try buat own research pulak ada side effect lain ke idok sbb I also consume several medicine right now. Takut too much pulak even kita interested want to buy one.

    ReplyDelete
  5. Uiksss nampaknya akk kena start amik supplement ni la maklum la bila usia dah nak masuk 4 series ni macam2 la penyakit yg dtg

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni kita memang perlukan supplement utk tubuh badan kita kan. Nampak banyak khasiat dan benefit supplement ni nak2 sebab ada antioksidan. Badan sangat memmerlukannya. Tq sharing

    ReplyDelete
  7. wow. another suppliment yang membantu para wanita lindungi kulit. siapa tak nak kulit putih gebu dan sihat. kan.

    ReplyDelete
  8. Bagus juga tengok kebaikan dan juga kesan ubat ni untuk kesihatan hurmmm yang penting ada KKM kita lebih yakin boleh lah cuba nanti...

    ReplyDelete
  9. Wah banyak juga ya kelebihan produk ni. First time tahu tentang produk ni. Mungkin boleh cuba lepas ni sbb mana tahu kalau ada kesan positif dalam kesihatan lepas ni. Terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suplemen ni dah lama aeril. Cuma maybe ramai yang tak peduli sangat it's existance, duduk atas rak farmasi tu

      Delete
  10. Bolehla try bio life astaxanthin ni plak nanti. Elok untuk mata ye.

    Jemput join giveaway ye

    https://marinabashah.blogspot.com/2019/09/2nd-giveaway-by-marina-bashah.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya insyaAllah Syu akan join bila ada kelapangan

      Delete
  11. Nak try la nnt.. sbb mata ni dah start nak rabun. Asyik ngadap lappy dan hp je.. klau tak buat dah kerja mmg kena mengadap dua2 tu.. bagus ada produk mcm ni sebab baik utk kulit dan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yip better start consume sebelu rosak sel2 mata.

      Delete
  12. Mengatasi masalah silau tue sangat mengujakan k mid. tapi banyak menafaat Astaxanthin nie...bolelah cuba nie nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak mid. Kalai tak, I silau sampai sakit kepala tau

      Delete
  13. Alaaa syu mcm best jeee supplement astaxanthin ni. Mcm nak aje pergi guardian sekarang beli bila baca kelebihan2 dia especially part muka tak burn & silau malam tu. Ermmm thanks tau share info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok cuba. Aeba yang ni baru ada keliar yang strength 6mg. Sebelum ni 4 mg je

      Delete
  14. Astaxanthin ni sgt bagus.. Kerana kandungan dia lagi tinggi dr collagen.. Biolife yg astaxanthin ni xpernah lagi guna tp kedengaran bagus juga ye

    ReplyDelete
  15. Memang sih, seusia kita juga mesti banyak memelihara tanda-tanda penuaan. Untungnya ada info seperti ini, setidaknya kita tau produk apa yang bisa kita pakai dan juga yang aman. Nice

    ReplyDelete
  16. Ena tertarik tentang kebaikan untuk mata sebab mata ena pon kuat silau dan makin teruk. Masalah kesihatan lain takde apa cuma mata je masalah kabur n malam tak boleh drive tanpa spec. Boleh la ena cuba kan.

    ReplyDelete
  17. Setiap ubat yang di ambil mmg tgk ade kkm ke tak.. Tak pernah lagi ambil suplement biolife ni.. Nampak menarik.. Bnayak kelbihan produk ni.. Bolehla nanti cari dan cuba

    ReplyDelete
  18. Kak jrg mkn suppliment kdg2 lupa nk mkn.. haaa.. klu ianya bagus ok jet

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.