Kegunaan Astaxanthin 6mg Bio-Life

Māmy Syu
23
supplement awet muda, vitamin awet muda
Lately ini suplemen astaxanthin menjadi suplemen yang banyak dicari kerana khasiatnya sebagai antioksida untuk keremajaan dan menghalang tanda-tanda penuaan, mencantikkan kulit, serta membantu memelihara kesihatan mata. 
supplement tinggi kolagen
So adakah you all pun termasuk salah seorang yang sedang mencari suplemen ini?
suplemen anti penuaan
Bagi you guys yang sedang duk mencari suplemen ini, ada baiknya you all baca artikel dari makcik farmasi ni sampai akhir before you guys buat keputusan.
petua awet muda
Astaxanthin ni ada banyak pengeluar, cuma bezanya adakah ia dihasilkan bawah kawalan kebersihan yang mengikut standard GMP? Atau mungkin diproses dekat so-called kilang yang ala-ala bangsal kuda? 
tips wajah awet muda
So better you check out sebelum terkena.
jamu untuk wajah berseri
Gasakan kuasa media sosial sekarang ni cukup kuat sampai menyebabkan sebahagian besar masyarakat mula tak mempercayai ahli perubatan. 
majun awet muda
Kami personel kesihatan sebenarnya memikul panggu berat dalam mendidik masyarakat agar tak termakan umpan penjual produk kilang OEM yang sebilangan besarnya tak mempamerkan senarai kandungan secara jujur dan betul. 
petua tradisional awet muda
You guys perlu meneliti label suplemen sebelum membuat pembelian

ubat awet muda, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,
BiO-LiFE Astaxanthin 6mg - "Your ever young skin guard"

Memperkenalkan BiO-LiFE Astaxanthin 6mg, produk supplemen terbaru keluaran BiO-LiFE. BiO-LiFE Astaxanthin 6mg ialah oral suplemen dalam bentuk kapsul yang berfungsi sebagai makanan tambahan (super foods) dengan bahan aktif microalgae extract yang kaya dengan carotenoid xanthophyll semulajadi. 
tablet rawat sunburn
Kehadiran carotenoid ini lah sebenarnya yang memberikan pigmen warna pinkish-orange pada hidupan marin seperti alga, salmon dan krill (udang kepal/udang geragau). 
tablet rawat sunburn
Ia membantu dalam perlindungan kulit dari kerosakan radiasi matahari serta membantu improve kesihatan badan secara umum.
tablet rawat sunburn
Melalui diet harian, kita mungkin perlu mengambil 3 cawan ikan salmon each meal, iaitu dari pagi hingga malam. 
tablet rawat sunburn
Disebabkan ianya hampir mustahil untuk mendapat cukup supply astaxanthin dari makanan harian, so bagi mendapat kesan yang kuat dan manfaat yang optimum, kenalah consume astaxanthin dalam bentuk supplement.
tablet rawat sunburn

tablet rawat sunburn

Soalan lazim mengenai suplemen astaxanthin (maklumat di Leaflet)

1. Bagaimana bahan aktif astaxanthin diekstrak?

Kandungan aktif bagi suplemen astaxanthin ini merupakan karotenoid semulajadi yang diekstrak dari mikroalga Haematococcus pluvialis yang ditanam dalam persekitaran terkawal dan bersih di bawah aplikasi sistem photobioreactor.
supplement anti penuaan

2. Maklumat Kegunaan astaxanthin

supplement anti sunburn
Sebagai antioksida yang sangat poten
"Research found that carotenoids have an antioxidant activity that is 100 times that of α-tocopherol and that carotenoids protect membrane lipid from peroxidation." (Miki, W. 1991. Biological functions and activities of carotenoids. Pure Appl. Chem. 63:141-146)
supplement anti sunburn

Makanan sokongan untuk kulit
Hasil kajian menunjukkan astaxanthin dapat reduce wrinkles, mengurangkan kesan selaran matahari dan memelihara keanjalan kulit melalui mekanisma anti-oksidanya.
supplement anti sunburn
Astaxanthin ni membantu melindungi kulit daripada mendapat kesan radikal bebas oleh pancaran UV matahari dimana ia merupakan punca utama penuaan awal.
supplement anti sunburn
UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,
Astaxanthin melindungi setiap lapisan sel, hingga ke lapisan paling dalam kulit.
supplement anti sunburn
supplement anti sunburn
Memelihara mata
Carotenoid dalam astaxanthin dikatakan dapat merendahkan kadar AMD (age-related vision loss) di kalangan warga emas. 
supplement anti penuaan
Astaxanthin telah ditemui pada konsentrasi tinggi di sekitar makula mata dan retina yang bertindak sebagai antioksidan dan mengurangkan kerosakan sel mata.

supplement anti penuaan
Menyokong sistem kardiovaskular
Melalui percubaan terhadap tikus, astaxanthin didapati dapat menurunkan tekanan darah mamalia tersebut. Selain itu, terdapat juga kajian awal mengatakan astaxanthin dapat meningkatkan paras HDL (kolesterol baik) dalam darah.
supplement anti penuaan

Membantu kekalkan keremajaan sel
Banyak kajian dah dijalankan, dan astaxanthin didapati boleh membantu melambatkan proses degenarasi sel neuro akibat faktor usia. 
supplement anti penuaan
Bagaimanapun penggunaannya sekadar untuk langkah prevention (profilaksis) sahaja.
supplement anti penuaan
Kerosakan neuro adalah irreversible. Once seseorang tu mula menunjukkan tanda alzheimer, (seperti pelupa, masalah pertuturan) kalian ambil any type of antioxidant pun can never stop or reversing them.
supplement anti penuaan
supplement cerahkan sunburn
supplement cerahkan sunburn

3. Bagaimana cara pengambilan astaxanthin?

supplement cerahkan sunburn
Disebabkan ia merupakan komposisi larut lemak yang perlu dimetabolis melalui hati sebelum ia sedia dibuang dari badan.
supplement cerahkan sunburn
So adalah amat tak digalakkan untuk start astaxanthin dengan dos yang tinggi. Formulasi astaxanthin terdapat dalam sediaan 4mg dan 6mg. 
cara hilangkan tanda penuaan
Walaupun masih belum ada rekod side effect, namun tak disarankan ambil astaxanthin melebihi 12mg sehari. 
supplement cerahkan sunburn
Kapsul 6mg astaxanthin ini elok diambil bersama makanan (iaitu selepas makan) untuk meningkatkan penyerapan agar badan mendapat manfaat yang optimum.
supplement cerahkan sunburn

4. Apa langkah berjaga-jaga & kesan sampingan astaxanthin?

supplement cerahkan sunburn
Masih belum ada cukup data tentang kesan sampingan, tapi astaxanthin tak sesuai diambil oleh ibu hamil, menyusu dan juga kanak-kanak.
petua wajah muda remaja
supplement cerahkan sunburn

5. Bagaimana saya memilih produk astaxanthin yang baik?


Banyak pilihan sediaan carotenoid-astaxanthin yang terdapat di pasaran namun jadilah pengguna bijak dengan memilih produk yang lulus KKM
ubat elak sunburn
Setiap produk yang melepasi ujian saringan kementerian, pasti tercatat nombor MAL berserta pelekat hologram meditag pada packaging produk tersebut.
ubat elak sunburn
BiOL-LiFE, UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,
This is a supplement product advertisement.KKLIU 1380/2020
ubat elak sunburn
Produk yang memperoleh kelulusan KKM adalah lebih terjamin selamat dari campuran bahan terlarang atau risiko overdose. 
ubat elak sunburn
Seperti BiO-LiFE Astaxanthin 6mg ini, kalau you guys semak dekat website NPRA, ia nya sudahpun berdaftar dengan KKM dengan nombor MAL15105003NC.
ubat elak sunburn

Ulasan peribadi Mamy Syu

ubat elak sunburn

Mengurangkan kesan sunburn (selaran matahari)

I began taking this astaxanthin 6mg once a day just 14 days before I pergi bercuti ke Terengganu. 
rawat masalah jeragat dan sunburn
Yelah, kat Ganu kan memang panas so I ambil langkah awal to prevent sunburn. I was at Pantai Batu Burok for hours tapi kulit I just ok je. Tak rasa pedih-pedih kesan terbakar. 
pudarkan garis halus pada muka
Bagaimanapun, pengambilan astaxanthin secara oral bukan lah bertujuan untuk replace peranan krim sunscreen atau UV-tint cream okey? 
makanan untuk awet muda
Jangan kejap lagi you all mengelat pulak, taknak apply sunblock dengan alasan, dah makan astaxanthin. pfftt~ 
makanan untuk lambatkan penuaan
Heyy!..krim perlindungan UV tetap kena pakai juga okey. Biar astaxanthin melindungi kulit kita secara dalaman, manakala krim SPF 50 PA+++ pula bertindak sebagai 'perisai' dari luaran sambil memberikan perlindungan ekstra dan menyeluruh. Gitteww! makanan untuk kekalkan keremajaan dan awet muda

UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,

Improve masalah silau ketika memandu malam

Syu memang banyak berkerja di hadapan skrin, either laptop mahupun smartphone, masing-masing tak kurang dari 8 jam sehari. 

Saban tahun power silau cermin mata Syu ni kian bertambah. Syu tak confident driving malam-malam dan most of the time I akan jadi sakit kepala kesan daripada mata stress.

Dalam kajian, carotenoid jenis xanthophyll ini sangat berkesan mengurangkan kerosakan mata dan juga mampu menyerap pancaran blue-light (dari skrin) daripada memberi kesan buruk terhadap retina. 

So kalau you all berkerja dalam bidang tugas yang menuntut you all mengadap skrin je most of the time, boleh try this suplemen. Harapnya dapat slow down peningkatan power silau cermin mata tu.


Benefits astaxanthin yang lain?

Bagi manfaat astaxanthin yang lain macam memudarkan garis halus dan kedutan tu, Syu masih belum nampak kesannya pada Syu so far. 

Syu akan consume for another 3 months dan get back here untuk tulis update tentang manfaat lain yang dapat Syu experience after 2 months okay?

So these are my 3 months stock of astaxanthin. Ahhaa 😆

astaxanthin suplemen untuk awet muda, suplemen awet muda, muka berseri
Nak buat stok astaxanthin macam Mamy Syu?

Senang je. Stock up your supplement secara online kat sini ↓

Guardian

https://Biolife.2.vu/guardianAsta6mg

CARiNG Pharmacy
 

Stay tune for the next update. Bubbye!
UV tinted, oral sunblock, oral sunscreen, mencegah kulit terbakar, review biolife astaxanthin, bio-life astaxanthin, harga biolife astaxanthin,

Post a Comment

23 Comments

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!