Jadual Gaji 2020 Tarikh Bayaran Gaji Kakitangan Awam Kerajaan

Māmy Syu
0
Bilakah tarikh pembayaran gaji 2020 atau jadual gaji 2020 bulanan penjawat awam / kerajaan?

Apa penting sangat ke nak tahu in advance jadual bayaran gaji ni? hahah bagi Syu pentingg! Untuk memudahkan I merancang kewangan I sepanjang tahun 2020 nanti.

Nak-nak pulak tahun depan my N kuasadua, Naufal & Nufael (N²) masing-masing akan masuk darjah satu dan pra-sekolah tau. Pheww~

Si Naufal pulak akan bertambah satu sesi persekolahan pulak lagi, iaitu sekolah agama rakyat atau orang bandor panggil kelas KAFA. So I harus tahu jadual gaji tahun depan! 


Jadual Gaji 2020 Kakitangan Kerajaan


Secara keseluruhan Syu boleh rumuskan kebanyakan hari gaji 2020 jatuh pada hari Khamis. Manakala bayaran gaji bagi bulan Januari, Mei dan Disember adalah lebih awal, iaitu pada 16, 14, dan 17 haribulan masing-masing.

So let's check it out lampiran pekeliling Jabatan Akauntan Negara berikut.
Jadual Gaji 2020 Tarikh Bayaran Gaji Kakitangan Awam Kerajaan
JADUAL GAJI 2020
Jadual Gaji 2020 Tarikh Bayaran Gaji Kakitangan Awam Kerajaan

Raya Puasa / Aidilfitri kita akan sambut around 24 Mei gitu. So plan lah bajet awal-awal untuk persediaan raya dan balik kampung. Mak-mak macam kita ni memang tiap-tiap tahun akan jadi tukang fikir bab belanjawan raya dan bajet untuk anak masuk sekolah haha menteri kewangan merangkap perdana menteri lah katakan. Incik suami kekal bertakhta sebagai raja. Ahaks~

Post a Comment

0 Comments

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah[at]gmail[dot]com <(=^.^=)y

Post a Comment (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!