Nama-nama Bakal Murid Darjah 1 Tahun 2028 Nanti (Bayi kelahiran 2021)

Just for fun gais! Don't be so serious, okey? hihiks. Berikut katanya nama-nama yang bakal memenuhkan kelas tahun 1 di sekolah-sekolah menjelang sesi persekolahan 2028 nanti.

Memandangkan murid darjah 1 bagi sesi persekolahan 2028 nanti adalah merupakan baby yang conceived masa musim Covid-19 dan dalam tempoh perintah kawalan pergerakan, so netizen yang beridea kreatif lagi proaktif di media sosial ni telah membuat video parody senario hari pertama persekolahan darjah 1 tahun 2028.

Sungguh tajam dan kreatif ye minda orang Malaysia sejak-sejak duduk rumah ni kan hahaha.

kita semua sedang susah agar lebih sabar duduk rumah

So berikut antara nama-nama polular yang disebut dan berlegar di media sosial ketika ini.

Nama-nama Bakal Murid Darjah 1 Tahun 2028 Nanti  (Bayi kelahiran 2021)

  • Siti Sanitizer
  • Wan Koironanee
  • Anna Gardeniá
  • Muhyidin
  • Noor Hisham
  • Nanaco Rona
  • Tabligh Fathonah
  • Qiu Quarantina
  • Aleeya Overhead
  • El'vivy Lavish
  • Kiah binti Mat Kaya
  • Kanda Kesanakesini
  • Lockman Homès
  • Dayang Dalgona
  • Mask Idayu
  • Covid Lee
  • Coronawati
  • Jokcovid
  • Coronita
  • Laila Cocovid
  • Buyutikum
  • Wuhanis
  • Covida
  • Ali Coviden
  • Koronawan Shah
  • Covidalia
  • Nurnetizentis
  • Quarintina
  • Virusan Coronasamy
  • Socialdistant Sigh
  • Sarah StayHome
  • Putri Khoirona
  • Nur Frontliner bt Maraliner
  • Black Alphard
  • Lan Kelawar
  • Mat Kaftan
  • Artisa Miskin
  • Diva Kayangan
  • Preehatin Shree
  • Hans Sanny Tyzer
  • Cluster Raj
  • Wu Han Tong
  • Ghafar Barber
  • Lara Yis Yilek
  • Manisha Coroina
  • Silvialcohol 70%
  • Esmecovideralda
  • Corovid de Costa
  • Mask Susahnau
  • Novella Cororo
  • Sanitiziyah
  • Isola Sikirin (isolasi)
  • Hatchum Sebarita (bunyi bersin)
  • Lockdownita
  • Na 'O Corr (corona diterbalikkan)
  • Chu Chee Tang
  • Montaekaletra (Kaletra -ubat bunuh virus)
  • NoemiCopegus
  • ElvitaChloroquine
  • Corononalucena

Haha..so begitulah sedikit perkongsian gurauan para netizen yang "membahan" nama-nama bayi yang bakal lahir tahun 2021. Tak salah kalau nak bersenda, cuma jangan berlebih-lebih hingga terlanjur mempermainkan agama. Paling penting, bergurau jangan sampai terlupa fokus utama kita sekarang ini.

Kita mesti menang! Itu fokus perjuangan kita buat masa ini. 

Jadi, let's stay at home guys. Ianya tak susah mana compared to perjuangan frontliner kita.

Jom sama-sama buktikan solidariti kita dalam memutuskan rantaian Covid-19 di Malaysia ni.

Jom letak tangan kanan di dada dan sebut We're together in this! 
Teruskan inspire orang sekeliling kita. Jom dedahkan aktiviti-aktiviti kita di rumah sepanjang PKP ini. 

These are my activities:
I stay at home, work from home, organize personal and kids stuff, look for an online LADAP course, read a book, keep working on my blog, stay in touch with family through video call, reinforce my cooking skill, watch a movie and keep calm.
The last but not least, teruskan berdoa gais. Semoga kita semua selamat dalam pertempuran ini





2 comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah[at]gmail[dot]com <(=^.^=)y

  1. hahahaaaaaa...lawak nama2 tu Syu..tapi mmg umi dah draf entri pasal 2020 tahun buat anak..hehe

    ReplyDelete
  2. Haha terhibur mama.baca

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.