.......Ohh sentaappp

December 12, 2014
Tak tahulah aku yang terlalu sensitif atau mungkin aku pernah buat salah dengan orang tu. Apa yang aku perasan sorang ahkak blogger ni, bila kita visit blog dia n komen-komen, klik-klik iklan nuff dia...dia langsung tak pernah membalas kunjungan.

Bukan lah kita kelapaq sangat kunjungan dia, kalo dia tak mari blog aku pon, masih ada visitor lain yang bertandang. Cuma dari segi sosialnya, aku nak "mengutuk keras" sikap "pilih bulu" yang diamalkan tu..terlampau menonjol hokey?!

Komen, berselang seli komen yang dia reply.. Bila blogger yang sebulu dengan dia, dia respon..bila agak-agak komen dari blogger yang tak top se "top" dia...dia bolayan. Sedangkan smua komen di blog ahkak yang berkenaan ni perlu di moderate terlebih dahulu. Masakan dia bagi alasan "takde masa" nak respon, sedangkan dia sempat approve komen orang kan. Pulak kan tu, dia sempat lagi update post kat blog. Takde masa lah sangat kan??

Apapun, bila korang buat keputusan untuk menceburi dunia blog, korang kena buang sikap angkuh dan sombong korang tu. Di luar, mungkin korang bos di syarikat sendiri, ataupun pegawai majistret.. Tapi dalam dunia blog, kami tak perlukan attribute ala bos-bos okey? Blogger is blogger. 

Perangai aku pulak, aku suka patah balik ke blog yg aku komen, untuk tengok balik komen yg aku tinggalkan..aku tengok kalo tuan tanah nye friendly, dan balas dengan ikhlas, aku balas balik..dan dia pulak balas..jadi balas membalas kadang sampai jadi macam chatting plak kt ruangan komen tu. ^_^

Betul lah...dunia blog sekarang dah lain sangat berbanding tahun awal-awal aku berblog dulu. Blogger yang ramah dan friendly dulu, yang pernah berada di zaman kegemilangan blog aritu pun dah banyak bersara.  :(
BLOGGER PERAK

Annur: Rinduuu T_T

Note: Aku pon berkerjaya.

9 comments:

  1. Akak ke tu????
    Huhuhu...sori yer lambat membalas kunjungan ke blog annur.
    Jangan serik datang blog akak yer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dipikir-pikir balik..lucu pulak main sentap-sentap kan..
      blog mama blog wajib ^_^

      Delete
  2. Assalam Annur..sis JM datang buat kunjungan balas...terima kasih kerana sudi tinggalkan komen di blog sis tu...bila datang sini..baca entri opppssss...sensitif isu ni heee..sis JM pernah alami situasi seperti Annur ni then dari pengalaman tu sis belajar...kita tak tahu org di sebalik PC tu suka ke tidak jadi jika 'org' tu kurang friendly..sampai di situ je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..annur memang suka tgk blog JM.
      tp selalunye jd silent reader..sedap jamu mata..
      annur gitau kt asben, blog JM blog "Tingkap". Boleh tengok mana2 je negeri org.. ^_^

      Delete
  3. Tapi nanti jgn lah sentap dengan sis kalau lambat reply komen ye bukan x nk reply...cuma lambat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh takde lah..sentap menyentap ni childish sangat kan..hehe annur pun rupanya ade sebab "lain" jadi cepat sentap ni ^_^

      Delete
  4. tengah mengecamm , Akak ada ke tak dekat gambar tu ? huhuh sis mianea mianea (maaf) kalau ada terasa dengan ruby . ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. x cam ea..akk yang duduk.. berbaju kurung biru muda..
      yang ade "censored" kat dada tu ^_^

      Delete
    2. okehhh camm ^^ , akak nampak lain kalau pakai shawl but nice :)

      Delete

Anything personal, do whisper me at annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.