Pertandingan Senamrobik Peringkat Zon Dalam Sukan Pra Si Cilik 2019

Hye! Happy weekend moms and super woman sekalian. Actually it's just a quick update for today. Ianya tentang abam Naufal yang menyertai sukan Prasekolah Peringkat Zon, dan I nak abadikan this moment here!


Haha memang tak disangka rupanya anak teruna ibu berbakat dalam seni tari. Err betul ke I kategorikan aktiviti senamrobik ni sebagai seni tari?? hikhiks. Whatever~

So I dah upload dekat youtube. Kalau you all perhatikan team diorang ni cuma ada 2 budak lelaki. Yang ketua tu namanya Amirul, dan di belakang Amirul itu lah my #miracleNaufal 😅 Energetic! Walaupun  kejap-kejap duk tergaru-garu kepala haha.


By the way, team diorang tak berjaya pun dapat johan. It's okay. Kalah menang adat pertandingan. 

Kemenangan itu mungkin penting tapi I rasa nilai keyakinan dan berani perform depan crowd, itu lebih berharga kot! Tak ada jual dekat mana-mana kedai okey. Ia hanya dapat diperoleh dari pengalaman.

Nilai-nilai lain yang I nampak abam Naufal gained melalui pertandingan ni adalah team-work, self-love, dan disiplin. Semua ni penting dalam membentuk personaliti kanak-kanak yang berketrampilan dan dapat membina self-esteem sejak dari kecil so that nanti tidak lah mereka membesar menjadi seorang "pengikut" atau pak turut semata². (Baca sebagai : setia membabi buta)

Ibu doakan agar my miracle Naufal membesar dengan baik, dan menjadi anak yang soleh serta taat perintah Tuhan. I just want you to know that Ibu takkan condemn abam, dalam apa jua keadaan. Sekalipun abam tak berjaya merangkul juara, I will always say 
"Well done Naufal!"
"Keep it up" 

2 comments:

Anything personal, do whisper me via WhatsApp or write an email to annursyuhadah@gmail.com <(=^.^=)y

  1. kalah menang tu biasa la. yang penting pendedahan. ok la berani untuk sahut cabaran. comel je menari

    ReplyDelete
  2. Wahh sepanjang nini study dulu tak pernah dengar ada pertandingan senam robik untuk sekolah pra. Kalau menari macam action songs tu pernah la tolong train hehe. Suka pakaikan budak-budak costume comel dan main mekap-mekap dengan diorang XD

    Nini singgah sini. Jempur join giveaway kalau berminat :3

    https://itsninisblog.blogspot.com/2019/09/sayonara-stationery-giveaway-by.html

    ReplyDelete
Full design templates by Eiyza Ezatul. Powered by Blogger.